Houston εναντίον Golden State, λοιπόν, στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας, ακριβώς όπως και στον πρώτο Τίτλο της τρέχουσας δυναστείας των Warriors, το 2015. Μα αν τότε και μόνο η παρουσία των Rockets στους δυτικούς τελικούς ήταν επιτυχία για αυτούς, δύο χρόνια διαρκών εξελίξεων και αναβαθμίσεων της ομάδας μετά, και οι βλέψεις τους είναι για πολύ παραπάνω. Η καλύτερη ομάδα της φετινής κανονικής περιόδου αντιμετωπίζει την ενδεχομένως καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ όλων των εποχών, και τα πρώτα δέκα παιχνίδια της κάθε ομάδας στην φετινή post season μας προϊδεάζουν για την τιτανομαχία που θα ακολουθήσει: Οι Rockets διαθέτουν το καλύτερο offensive rating των Playoffs, με 110,3, και οι Warriors το τέταρτο, με 109,1, ενώ αντιμέτωπες θα τεθούν η καλύτερη άμυνα της post season, αυτή των Warriors με 99,4, με την δεύτερη καλύτερη του Houston, με 101,1. Είναι οι δύο ομάδες με -εύλογα- τα καλύτερα net ratings, τόσο στα Playoffs, όπου το Golden State έχει 9,5 και το Houston 9,0, όσο και στη regular (όπου, αντίστροφα, οι Rockets είχαν το καλύτερο με 8,5 και Warriors το δεύτερο με 8,0). Αν μία αναμέτρηση δικαιούται να πάρει τον τίτλο “πρόωρος τελικός”, χωρίς αυτό να ακούγεται κλισέ ή γραφικό, τότε είναι αυτή ακριβώς. Κοινώς: “Προσδεθείτε!”.
Στη Regular Season
17/10/2017: Houston Rockets @ Golden State Warriors 122 – 121
04/01/2018: Golden State Warriors @ Houston Rockets 124 – 114
20/01/2018: Golden State Warriors @ Houston Rockets 108 – 116
Σαν χτες μου φαίνεται πως ήταν το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, την πρώτη μέρα (νύχτα) της σεζόν, όταν οι Warriors είχαν διαφορά 15 πόντων στα τελειώματα της τρίτης περιόδου και είπα στον εαυτό μου “μάλλον τέλειωσε, ξεκίνα να ετοιμάζεσαι για τη δουλειά”. Δεν είχε περάσει ένα 20λεπτο και γραβατωμένος πια έβλεπα την ανατροπή του Houston στα τελευταία λεπτά (καθυστερώντας για τη δουλειά), αναρωτώμενος “ρε συ λες;”.
Εφτά μήνες μετά, και τα μεταξύ τους παιχνίδια της regular μάλλον ελάχιστα έχουν να μας πουν για την αναμέτρηση που αναμένουμε. Χαρακτηριστικό είναι πως στο δεύτερο παιχνίδι στο Houston, απουσίαζαν οι Durant, Harden και Mbah a Moute, το οποίο, από την άλλη, ήταν το μόνο στο οποίο αγωνίστηκε ο Iguodala. Η δε πρώην “Line up of Death” και νυν “Hamptons Five“, όπως επικράτησε πια να λέγεται, των Warriors, αυτή των Curry-Klay-Iggy-KD-Green, που πλέον όχι μόνο κλείνει τα παιχνίδια, αλλά τα ξεκινάει κιόλας, δεν έπαιξε δευτερόλεπτο κόντρα στους Rockets στη regular, ενώ χαρακτηριστικό του μη ενδεικτικού των συγκεκριμένων παιχνιδιών είναι και το γεγονός πως ο Draymond Green έπαιξε τα 87 από τα 102 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στο Houston σαν power forward, ενώ πλέον τον περιμένουμε να είναι ο κύριος center της ομάδας στη σειρά.
Fun fact: the Hamptons Five played 0 minutes vs. the Rockets in this season's match-ups.
— Fast Break (@GSWFastBreak) May 9, 2018
Από την άλλη, καμία πεντάδα των Rockets δεν αγωνίστηκε πάνω από 13 λεπτά ενάντια στους Warriors στη regular.
Κοινώς, κανένας δεν επιδίωκε να αποκαλύψει τίποτα από όσα όλη τη σεζόν ετοίμαζε ακριβώς για αυτή την αναμέτρηση που ξεκινά, αυτήν ακριβώς την χρονική στιγμή, της σεζόν.
Lord, the Rockets and Warriors both hid so much from each other in the regular season.
Ex. Gordon’s big-mintue lineups vs. them involved Ryan Anderson in one, and Tarik Black in the other.
Paul-Harden-Gordon-LRMAM-Tucker played four minutes together total.
— Hardwood Paroxysm (@HPbasketball) May 13, 2018
Τι έκαναν στον δεύτερο γύρο
Houston Rockets (4-1 vs Utah Jazz)
Απέδειξαν πως πλέον αποτελούν μια μπασκετική Λερναία Ύδρα. Στο πρώτο παιχνίδι ήταν ο Harden που έβαλε 41 πόντους, στην πρώτη νίκη μέσα στη Utah ανέλαβε ο Eric Gordon με 25. Στο τέταρτο παιχνίδι (αλλά και στο σύνολο της σεζόν και των φετινών Playoffs) ο Capela έδειξε γιατί πλέον είναι ένας ολοκληρωμένος σύγχρονος center, εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση, που θα πάρει max contract την off season του 2018, ενώ στο κλείσιμο της σειράς ο Paul έδειξε πόσο θέλει την πρώτη του παρουσία σε τελικούς περιφέρειας στην 13χρονη καριέρα του, κάνοντας αυτός με τη σειρά του παπάδες. Κι όσο κι αν από τους Jazz έλειψε ο Rubio, η μηχανή των Rockets δούλεψε σε τέτοια επίπεδα που κατάπιε στην αντίστοιχη καλοδουλεμένη της Utah. Περιόρισε σε τεράστιο βαθμό τόσο τον Ingles όσο και τον Gobert, έβγαλε εκτός αναμέτρησης τον Favors, που προερχόταν από μια εξαιρετική σειρά κόντρα στους Thunder, και έκλεισε τόσο καλά τον εξαιρετικό rookie Mitchell, σε σημείο που μόλις εκείνος σηκωνόταν από το ζωγραφιστό μέσα μας ασυνείδητα λέγαμε “πάλι σίδερο”, έχοντας κάτω από 43% efg% σε τέσσερα παιχνίδια της σειράς.
Αυτό που αξίζει, επίσης, να κρατήσουμε από τη σειρά, είναι πως οι Rockets, σε αντίθεση με τα Playoffs 2017 και τον αποκλεισμό από τους Spurs, πήραν με χαρά και επιτυχία όσα mid-range σουτ η άμυνα των Jazz τους έδωσε, γεγονός που πιστώνεται στην παρουσία του mid-range king Chris Paul, και ενδεχομένως να αποτελεί οδηγό για την άμυνα των Warriors στην αναμέτρηση που ακολουθεί. Στα αρνητικά, η “εξαφάνιση” του James Harden στα τελευταία παιχνίδια, που δημιουργεί το ερώτημα αν οφείλεται στην ασθένεια που φημολογούταν πως είχε, ή στην συνήθη εξαφάνισή του αυτή την περίοδο της σεζόν.
Golden State Warriors (4-1 vs New Orleans Pelicans)
Θυμάστε πως μας είχε πέσει το σαγόνι με τις εξαιρετικές εμφανίσεις των Pelicans κόντρα στους Blazers στον πρώτο γύρο των Playoffs; Τους διθυράμβους για τον από-τον-Φλεβάρη-κι-ύστερα-MVP Davis, τον εξαιρετικό Holiday, που αξίζει τα λεφτά του, το πολύ καλό supporting cast που κατάφεραν να παρουσιάσουν, αλλά και τις γραφικότητες για τον “Playoff Rondo”;
Ε, μετά ήρθαν οι Warriors.
Κι όχι μόνο ήρθαν, άλλα όπως παρακαλάγαμε καιρό, “πάτησαν το κουμπί” και ενεργοποίησαν τις μηχανές. Ιδίως στην άμυνα. Οι Warriors όχι μόνο επιτρέπουν 4,9 λιγότερους πόντους ανά 100 κατοχές στα Playoffs από ό,τι στη regular (όταν επέτρεπαν 104,2), σημειώνοντας τη μεγαλύτερη βελτίωση μεταξύ regular και post season από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα Playoffs, αλλά κατάφεραν να κατεβάσουν την επίθεση των Pelicans κατά 16,2 (!!) πόντους ανά 100 κατοχές σε σχέση με το πως σκόραραν στον πρώτο γύρο απέναντι στους Blazers (114,7), στο μεγαλύτερο offensive efficiency drop που έχει καταγραφεί ποτέ μεταξύ πρώτου γύρου και conference semifinals στην Ιστορία της Λίγκας.
Κατάφεραν να κάνουν τον Rondo εντελώς non-factor, αγνοώντας τον επιδεικτικά στην άμυνα, να περιορίσουν σημαντικά τον οδοστρωτήρα ως τότε Davis, ιδίως από την αμυντική ιδιοφυΐα του Green, αλλά και με σημαντική συνεισφορά από τον Looney, ενώ στο επιθετικό κομμάτι, όταν οι “Hamptons Five” ήταν στο παρκέ, η άμυνα των Πελεκάνων ήταν σαν να μην υπήρχε, γράφοντας 40,1 net rating στα 54 λεπτά τους στο παρκέ στην αναμέτρηση. Χαρακτηριστική, βέβαια, ήταν κι η εικόνα του Durant να σουτάρει πάνω από κάθε αμυντικό που οι Pelicans χρησιμοποίησαν στο μαρκάρισμά του, θυμίζοντας καλογυμνασμένο ποζερά θείο που κάνει πλάκα στα 12χρονα ανιψάκια του στην αυλή του σπιτιού μετά από οικογενειακό γεύμα.
Τέλος, στα αξιοσημείωτα κι η επιστροφή του Curry, που ενώ βοήθησε τους Warriors να ανεβάσουν ρυθμό1)Μιας και όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα μέσα από το Hog, οι Warriors παραμένουν “η ομάδα του Curry”, ο οποίος θέτει το ύψος του πατώματος από το οποίο ξεκινάνε, με τον Durant να τους ανεβάζει παραπάνω το ταβάνι τους με την παρουσία του., δεν έδειξε, ωστόσο, να είναι ακόμα στο 100% του.
I actually think New Orleans gave the Warriors a good test to raise their standard. I’m not sure Houston has seen anything that prepares them even in the slightest, even relative to “nothing prepares you for the Warriors” so far
— Hardwood Paroxysm (@HPbasketball) May 9, 2018
Γιατί θα περάσουν οι Rockets
Ο Mike D’Antoni επιστρέφει σε τελικούς περιφέρειας μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και το μακρινό πια 2006, όταν καθόταν στον πάγκο των Suns, με την έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του να ακολουθεί στις μέρες του σε Knicks και Lakers. Κι αν πέρσι κατάφερε να αποστομώσει όλους όσους τον θεωρούσαν ξεπερασμένο, κερδίζοντας το βραβείο του “Προπονητή της Χρονιάς”, για φέτος κράτησε μερικές απαντήσεις ακόμα. Για χρόνια ο επιστήθιος φίλος του Phil Jackson, Charley Rosen, συνήθιζε να τον αποκαλεί “Mike Antoni, ’cause there is no “D” on him”, και φέτος ήταν η χρονιά που ο coach των Rockets φρόντισε να τον διαψεύσει και μάλιστα εντυπωσιακά. Οι Rockets τέλειωσαν τη σεζόν με το εξαιρετικό defensive efficiency rating των 103,8 πόντων ανά 100 κατοχές, όντας έκτοι καλύτεροι σχετικά στη λίγκα, παρουσιάζοντας τεράστια βελτίωση σε σχέση με πέρσι, όταν και ήταν 18οι με 106,4 πόντους ανά 100 κατοχές.
Ακόμα εντυπωσιακότερο, όμως, είναι το γεγονός πως δεν κάνουν καν 10 λάθη ανά 100 κατοχές (9,8 συγκεκριμένα) στην φετινή post season, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη από τότε που καταγράφονται στα στατιστικά τα λάθη, ήτοι εδώ και 41 χρόνια.
H άμυνά τους είναι τόσο καλή, που η βασική τους πεντάδα, των Paul-Harden-Ariza-Tucker-Capela, επιτρέπει μόλις 92,3 πόντους ανά 100 κατοχές στα 153′ λεπτά που έχει αγωνιστεί στα φετινά Playoffs, εξωθώντας, παράλληλα, τις αντίπαλες επιθέσεις σε 21 λάθη ανά 100 κατοχές.
Επιπλέον, οι Rockets, στα πρόσωπα, των Tucker, Ariza, Mbah a Moute, έχουν μια σειρά από κορμιά να παρατάξουν απέναντι στον Durant, ώστε αυτός να μην θυμίζει “τον γυμνασμένο ποζερά θείο” που γράφαμε παραπάνω, σουτάροντας πάνω από τα χέρια των αντιπάλων του με άνεση.
Τέλος, οι Rockets είναι το πρότυπο της ομάδας που έχει ενστερνιστεί το -αυτονόητο πια- δόγμα “3>2”, πραγματοποιώντας το 46% των σουτ τους πίσω από τα 7,25, το υψηλότερο ποσοστό από κάθε άλλη ομάδα των φετινών Playoffs. Ενώ, παράλληλα, πραγματοποιούν 52 drives προς το καλάθι ανά αγώνα, επίσης την υψηλότερη απόδοση της φετινής post season.
Οι αρχές του δόγματος του Morey και των analytics εφαρμόζονται, κοινώς, πιστότατα, από την ομάδα του Houston.
Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, κανείς δεν ξέρει αν όλα αυτά αρκούν…
Houston’s done everything we could ask of them this year. Defense is great, offense isn’t one-dimensional, stars have stepped up, beaten good, great teams.
Golden State’s just such a monster.
— Hardwood Paroxysm (@HPbasketball) May 7, 2018
Γιατί θα περάσουν οι Warriors
Η απλή απάντηση είναι γιατί είναι οι “freakin’ Warriors”. Είναι οι τρέχοντες Πρωταθλητές, τρέχουν ένα σερί 15 αγώνων αήττητοι στην Oracle Arena στα Playoffs, και απλά χρειάζεται να το επεκτείνουν και να κερδίσουν μία φορά στο Houston. Κάτι που είναι εντελώς εντός των δυνατοτήτων τους. Δείχνουν πως τελικά το σχέδιο “κάνουμε πλάκα και δεν κουραζόμαστε στη regular για να έχουμε δυνάμεις στα Playoffs” δούλεψε με επιτυχία και “το κουμπί” πατήθηκε αποτελεσματικά όταν έπρεπε.
Και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά “το κουμπί” δείχνει ακόμα αποτελεσματικότερο στα τρίτα 12λεπτα, όταν και οι Warriors κερδίζουν στην post season τους αντιπάλους τους με 26,9 πόντους διαφορά ανά 100 κατοχές.
Επιπλέον, οι Warriors είναι η καλύτερη rebounding team από τις τέσσερις που συνεχίζουν, μαζεύοντας το 53% των διαθέσιμων “σκουπιδιών” κάθε αγώνα, με τον Draymond Green να έχει θεαματική βελτίωση σε αυτόν τον τομέα από την regular στην post season, όταν και από τα 7,6 rebs ανά αγώνα, έχει ανέβει στα 11,5.
Οι “Hamptons Five”, πέρα από το πως σκόρπισαν τους Pelicans που γράψαμε παραπάνω, είναι η lineup με το καλύτερο ποσοστό assisted καλαθιών, με το 75% των εύστοχων σουτ τους να προέρχεται από assist, ενώ διαθέτουν και το καλύτερο DefRtg ανάμεσα στις πεντάδες που έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον 50′ λεπτά στην φετινή post season, δεχόμενοι 86,6 πόντους ανά 100 κατοχές, όντας παράλληλα και η πεντάδα με το υψηλότερο pace, με 114,2 επιθέσεις ανά 48 λεπτά.
Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς το πως επιτίθενται οι Rockets και το πως προσπάθησαν να το αντιμετωπίσουν οι Jazz. Συγκεκριμένα, με τους Rockets να αρέσκονται να επιτίθενται με drives, όπως γράψαμε και ανωτέρω, έχοντας παράλληλα δύο σουτέρ στο τρίποντο στις γωνίες και τον Capela στο ζωγραφιστό, είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς αν αστοχήσουν στον αιφνιδιασμό, αδυναμία που την χτύπησαν και οι Jazz σε κάθε ευκαιρία. Και αν οι Jazz είναι μια αργή ομάδα στη βάση της, οι Warriors, πέρα από καλή rebounding team, που ήδη αναφέραμε, αρέσκονται και να τρέχουν σαν διάολοι. Συγκεκριμένα, βγάζουν 1,26 πόντους ανά αιφνιδιασμό, την υψηλότερη επίδοση στα φετινά Playoffs, και συνολικά 17,6 πόντους σε τέτοιες καταστάσεις ανά αγώνα. Ο συνδυασμός των συγκεκριμένων τάσεων και καταστάσεων μπορεί να ξεκινήσει μια καταδικαστική βροχή για το Houston.
Επιπρόσθετα, το γεγονός πως οι Rockets επιτρέπουν το 31% των επιθέσεων των αντιπάλων τους να εκτελούνται από τα τρίποντα στις γωνίες (υψηλότερο σχετικό ποσοστό στα Playoffs 2018) είναι μια ιδιαίτερα κακή τάση όταν έχεις απέναντί σου τους Warriors, έστω κι αν αυτοί σουτάρουν στα Playoffs με το πενιχρό 32,9% από το τρίποντο (σε αντίθεση με το κορυφαίο της λίγκας 39,1% της regular).
X-Factors
Φαντάζομαι πως δύσκολα περιμένει κανείς σε αυτήν την αναμέτρηση x-factor να αποδειχθεί κάποιος παίχτης από το βάθος του rotation. Αυτά έχουν περιοριστεί αισθητά πια σε αυτό το σημείο της σεζόν, και ό,τι είναι να κριθεί, θα κριθεί από τους εφτά -το πολύ- καλύτερους παίχτες της κάθε ομάδας, αλλά και από τους προπονητές αυτών, τις προσαρμογές που θα κάνουν για να αναχαιτίσουν κάθε αποτελεσματική κίνηση του αντιπάλου, σε μια διαρκή διαδραστική παρτίδα σκάκι, με τα πιόνια να μην είναι άβουλα τοποθετημένα στα καρό τετράγωνα, αλλά με το ταλέντο τους και τις πρωτοβουλίες τους να διαμορφώνουν σε σημαντικότατο βαθμό την πορεία της παρτίδας.
Παρ’όλα αυτά, είναι κάποια σημεία που ξεχωρίζουν, ως προς τη σημαντικότητά τους.
Με πρώτο να αποτελούν οι άμυνες των δύο ομάδων. Και οι δύο αντίπαλοι αρέσκονται σε switch all αμυντικές προσεγγίσεις, προσεγγίσεις που μάλλον καθιστούν άσκοπο στο να αναλωθούμε στο ποιος θα ξεκινάει σε ποιον και αν ο Curry θα προσπαθήσει να “κρυφτεί” στον Ariza και, αντίστοιχα ο Harden στον Iguodala. Δεν είναι απίθανο να στοχευτούν εξ αρχής αυτοί οι δύο από τις αντίπαλες επιθέσεις, με pick n’ rolls νωρίς στο ρολόι των 24”. To πόσο θα ανταποκριθούν αμυντικά οι δύο super stars είναι κρίσιμο. Ωστόσο, αυτό που νομίζω πως θα κάνει τη διαφορά στις switch all αντιμετωπίσεις είναι ο KD, ο οποίος είναι ένα κινούμενο mismatch για κάθε άμυνα. Θα έχει ενδιαφέρον το κατά πόσο, πέρα από τα wings που αναφέραμε παραπάνω, θα δούμε πάνω του και τον Chris Paul, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί στη δημιουργία, στην ντρίπλα, μιας και αν σηκωθεί δεν υπάρχει χέρι αντιπάλου που να μπορεί να τον περιορίσει.
Στην άλλη μεριά του παρκέ, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν οι Warriors επιλέξουν να ρίξουν τον Durant πάνω στον Harden, μιας και είναι ο μόνος παίχτης τους -πλην του Draymond, ο οποίος όμως, δεν θα φύγει από τον ρόλο του center και του λίμπερο σε αυτή τη σειρά- που έχει το μήκος για να δυσκολέψει τα step backs τρίποντα του Harden, ή και να τον ακολουθήσει ψηλά στις διεισδύσεις του τελευταίου.
Κι αυτό παρ’ότι ο Thompson παίζει συνήθως εξαιρετική άμυνα πάνω στον “Mούσια”. Είναι τρομακτικό το στατιστικό πως απέναντι σε έναν παίχτη που πηγαίνει στη γραμμή των βολών πάνω από δέκα φορές ανά αγώνα, ο Thompson έχει να του κάνει foul που να τον στείλει στις βολές από τον Φλεβάρη του 2016!
Τέλος, αναφορικά με τους Warriors, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω την προτίμηση του Looney σε βάρος του Bell στα φετινά Playoffs, με τον δεύτερο να είναι πολύ καλύτερος switch defender, και συνεπώς πολύ πιο χρήσιμος απέναντι στους Rockets και την επίθεσή τους. Ο Kerr ανέφερε πως ενδεχομένως να έχει ρόλο στην συγκεκριμένη σειρά αγώνων και αναμένεται με ενδιαφέρον η κατάσταση που θα βρεθεί, όντας τόσο καιρό σε απραγία.
Steve Kerr on Jordan Bell: "He could definitely play a role in the next series."
— Anthony Slater (@anthonyVslater) May 9, 2018
Σημαντικότατος παράγοντας είναι οι επιθέσεις των ομάδων, με τις δύο τους να είναι ακραία αποτελεσματικές, παρά τις εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις. Συγκεκριμένα, οι Rockets είναι τελευταίοι στα Playoffs τόσο σε player movement (με τους παίχτες τους να καλύπτουν μόλις εννέα χιλιόμετρα ανά 24 αγωνιστικά λεπτά κατοχής), όσο και ball movement (252 πάσες ανά 24′), κατάσταση λογική αν αναλογιστεί κανείς πως βασικό τους επιθετικό πλάνο είναι τα isos του Harden, με τους σουτέρ στημένους πίσω από τα 7,25, να εμποδίζουν ενδεχόμενες βοήθειες στην άμυνα του πρώτου, την στιγμή που η επιθετική προσέγγιση του Kerr θέλει τους πάντες να ακουμπάνε την μπάλα, όντας πρώτοι σε ball movement, με 390 πάσες ανά 24′ κατοχής.
Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας, πασιφανής, αλλά καθοριστικός, θα είναι τα fouls και ποιος θα φορτωθεί νωρίτερα σε κάθε αγώνα, χαλώντας τις ισορροπίες του rotation της κάθε ομάδας.
O παίχτης στον οποίο θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά, ωστόσο, είναι ο Clint Capela. O Ελβετός εντυπωσιάζει ως τώρα με τις εμφανίσεις του, έχοντας 86% ευστοχία (87/101) από το ζωγραφιστό, ενώ είναι τέταρτος ανάμεσα στους παίχτες που συνεχίζουν στα Playoffs στο ποσοστό των rebounds που μαζεύει, με 21,2% των διαθέσιμων τέτοιων. Τέλος, με 28 συνολικά κοψίματα, είναι πρώτος στην post season στην σχετική κατηγορία. Η βαρύτητα της απόδοσής του είναι τέτοια και στις δύο πλευρές του παρκέ που μπορεί να διαταράξει τις ισορροπίες ως προς τα αναμενόμενα από τις δύο ομάδες, και να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη της σειράς.
Κλείνοντας, όπως ξεκινήσαμε την παράγραφο, αυτή θα είναι μια αναμέτρηση των μεγάλων ονομάτων της κάθε ομάδας. Ο, όπως όλα δείχνουν φετινός MVP, Harden θα αναμετρηθεί με τους MVPs των τριών εκ των τεσσάρων τελευταίων σεζόν, Durant και Curry. Κι αν θέλει η ομάδα του να περάσει στον Τελικό ούσα η καλύτερη, θα πρέπει να είναι ο καλύτερος στο παρκέ. Τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, τομέας που είναι καιρό τώρα το μελανό του σημείο απέναντι στους Warriors.
Mε τις post seasons του Harden να χαρακτηρίζονται από τα non-show του στους Τελικούς των Thunder κόντρα στους Heat το 2012, στην ανατροπή και την επιστροφή των Rockets κόντρα στους Clippers το 2015, και τον περσινό αποκλεισμό των Rockets από τους Spurs, είναι η στιγμή της καριέρας τους, που αν όντως θέλει να συμπεριληφθεί στους κορυφαίους της Ιστορίας, θα πρέπει να αγωνιστεί σε όλη τη σειρά των αγώνων κόντρα στους Warriors ως ο κορυφαίος μεταξύ των κορυφαίων που θα είναι στο παρκέ. Το γάντι είναι στα πόδια του για να το σηκώσει.
Πρόγραμμα
Game 1: Golden State Warriors @ Houston Rockets, Τρίτη 15/05/2018, 04:00
Game 2: Golden State Warriors @ Houston Rockets, Πέμπτη 17/05/2018, 04:00
Game 3: Houston Rockets @ Golden State Warriors, Δευτέρα, 21/05/2018, 03:00
Game 4: Houston Rockets @ Golden State Warriors, Τετάρτη, 23/05/2018, 03:00
Game 5 (αν χρειαστεί): Houston Rockets @ Golden State Warriors, Παρασκευή 25/05/2018, 04:00
Game 6 (αν χρειαστεί): Houston Rockets @ Golden State Warriors, Κυριακή, 27/05/2018, 04:00
Game 7 (αν χρειαστεί): Houston Rockets @ Golden State Warriors, Τρίτη 29/05/2018, 04:00
Τι θέλουμε να γίνει
Θέλουμε να απολαύσουμε το “highest level of intelligent basketball” που έχουμε δει ποτέ. Δύο εξαιρετικές σε σχεδιασμό ομάδες από τα front offices των οργανισμών τους, να αποδίδουν το καλοπροπονημένο μπάσκετ που μπορούν, φτάνοντας το άθλημα πέρα από τα συμβατικά όρια που έχουμε συνηθίσει, εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατότητα που οι νέες τεχνολογίες και οι κάθε λογής επιστήμες που χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως στους οργανισμούς του ΝΒΑ, επιτρέπουν στο ταλέντο των παιχτών να φτάσει σε όρια πολύ πέρα από τα συμβατικά και τα συνηθισμένα.
Να δούμε το μπάσκετ που όλοι αυτοί οι αργόμισθοι κονδυλοφόροι των διαφόρων χορηγούμενων αποκλειστικά από στοιχηματζήδικες εταιρείες sites και λοιπά γραφικά τέτοια που απλά γράφουν για την πρόκληση και τα “κλικς” αδυνατούν να κατανοήσουν, σκούζοντας τακτικά για το “πόσο γαμάτο ήταν το ΝΒΑ στα ’80s και στα ’90s”, για “τη ρώμη του ανατολικού μπάσκετ”, για την “εξυπνάδα του ευρωπαϊκού” και όλες αυτές τις βασιλακοπούλειες γραφικότητες, αυτογελοιοποιούμενοι από την αδυναμία τους να καταλαβαίνουν το άθλημα και την εξέλιξή αυτού2)Κοινώς δεν είναι κακό κάποιος να μην καταλαβαίνει κάτι. Κι εμείς τα μισά και παραπάνω που γράφουμε μέσα από τις γραμμές του Ball Hog τέσσερα χρόνια τώρα διαβάσαμε- και διαβάσαμε σοβαρά- για να τα καταλάβουμε. Κακό είναι να είσαι τόσο κομπλεξικός μαλάκας που αυτό που δεν καταλαβαίνεις πρέπει με το στανιό να το “κοντύνεις” για να χωρέσει στο στενό μυαλουδάκι σου..
Performance heading into the WCF…
"Full-strength:"
HOU 48-4 +12.5 SRS +10.2 relative ORtg)
GSW 33-11 +8.6 SRS (+8.3 relative ORtg)Playoffs:
HOU 8-2 +12.2 SRS (-6.5 relative DRtg)
GSW 8-2 +10.3 SRS (-6.4 relative DRtg)— Ben Taylor (@ElGee35) May 11, 2018
Τι θα γίνει
Θα γίνει αυτό ακριβώς που περιμένουμε, από άποψη απόδοσης μπάσκετ, αυτό που και ο ίδιος ο αρχιτέκτονας των Rockets περιμένει: Τιτανομαχία.
— Daryl Morey 🗽🏀 (@dmorey) May 9, 2018
Αντιμέτωπες τίθενται οι -με όποιο τεκμήριο και αν επικαλεστεί κανείς- δύο καλύτερες ομάδες μπάσκετ αυτή την περίοδο, δύο ομάδες που αποδίδουν μπάσκετ, παρά τις διαφορές στην προσέγγιση και απόδοσή τους, σε ασύλληπτο επίπεδο, με εξαιρετική μάλιστα αποτελεσματικότητα αμφότερες.
Εάν παραμείνουν υγιείς και οι δύο, όμως, θεωρώ πως η εμπειρία των Warriors, καθώς και ο εντελώς μη συμβατικός παράγοντας “Durant”, θα γείρουν την πλάστηκα υπέρ των τρεχόντων Πρωταθλητών. Και παρ’ότι από ένα 4-2 υπέρ των Rockets, μέχρι “σκούπα” των Warriors, κανένα αποτέλεσμα δεν θα μου προκαλούσε σοκ, θεωρώ τους Warrios ένα πρότυπο ομάδας που οι Rockets ακόμα δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν. Dubs in six, συνεπώς.
Nicolas Radicopoulos
Latest posts by Nicolas Radicopoulos (see all)
- Farewell to Arms 2019: #2 Golden State Warriors - June 17, 2019
- Farewell to Arms 2019: #3 Milwaukee Bucks - June 16, 2019
- BallHog’s NBA Finals 2019 Walkaround Game #6: “Dynasty Down; All Hail the New King from the North” - June 14, 2019
- Farewell to Arms 2019: #12 San Antonio Spurs - June 10, 2019
- Farewell to Arms 2019: #21 Minnesota Timberwolves - June 2, 2019
↑1 | Μιας και όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα μέσα από το Hog, οι Warriors παραμένουν “η ομάδα του Curry”, ο οποίος θέτει το ύψος του πατώματος από το οποίο ξεκινάνε, με τον Durant να τους ανεβάζει παραπάνω το ταβάνι τους με την παρουσία του. |
---|---|
↑2 | Κοινώς δεν είναι κακό κάποιος να μην καταλαβαίνει κάτι. Κι εμείς τα μισά και παραπάνω που γράφουμε μέσα από τις γραμμές του Ball Hog τέσσερα χρόνια τώρα διαβάσαμε- και διαβάσαμε σοβαρά- για να τα καταλάβουμε. Κακό είναι να είσαι τόσο κομπλεξικός μαλάκας που αυτό που δεν καταλαβαίνεις πρέπει με το στανιό να το “κοντύνεις” για να χωρέσει στο στενό μυαλουδάκι σου. |