Ξεκίνημα της 17ης fantasyακής εβδομάδας και στο Ball Hog σας ξεναγούμε στους Καλούς, Κακούς και Άσχετους του 15μέρου που τελείωσε, ενώ κάνουμε τη συνήθη προσπάθεια να διαβάσουμε πίσω από τις καραμπόλες τραυματισμών και εσωτερικών συσχετισμών των ομάδων, ώστε να διακρίνουμε fantasyακά διαμάντια στη ”λάσπη” των FAs. Για πάμε!
Ο Καλός
Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά από την ταχύτερη 50άρα στην ιστορία της Λίγκας. Ο Damian Lillard -ναι, ακούστηκε πολύ, αλλά είναι αλήθεια- μετά το άκυρο που έφαγε στο All-Star Game έψαχνε κάπου να ξεσπάσει τα νεύρα του. Και οι πρωτοπόροι Warriors ήταν το ιδανικό σενάριο. Αγωνίστηκε μόλις 31 λεπτά, έχοντας 51 πόντους με 18/28 σουτ, 9/12 τρίποντα και 6/7 βολές1)αριθμός πολύ μικρός για τόσο μεγάλο σύνολο και είχε ακόμα εφτά assists, 6 κλεψίματα και 0 λάθη σε μια μαγική νίκη των Blazers με 137-105, μάλλον στην πιο ηχηρή από τις πέντε ως τώρα ήττες των Warriors. H νίκη γίνεται ακόμα εντυπωσιακότερη αν δούμε πως Curry και Thompson έβαλαν συνολικά 54 πόντους, ενώ κι ο Green είχε 14/12/8, αλλά και 9 λάθη.
Στο επόμενο παιχνίδι, οι Πολεμιστές επέτρεψαν στις νίκες κόντρα στους Clippers, με τον Draymond Green να κάνει άλλο ένα triple double με 18/11/10.
Ένα φοβερό και τρομερό double double πέτυχε ο Hassan Whiteside κόντρα στους Wizards. Έβαλε 25 πόντους, με 11/15 σουτ, και μάζεψε 23 rebounds, αγωνιζόμενος για μόλις 29 λεπτά, ερχόμενος μάλιστα από τον πάγκο. Έτσι ο Whiteside έγινε ο τρίτος παγκίτης της ιστορίας μετά τους Detlef Schremp και Roy Tarpley που βγάζει αυτά τα νούμερα.
Μεγάλη εμφάνιση κι από τον DeMarcus Cousins, που στη νίκη των Kings κόντρα στους Nuggets είχε 37 πόντους, 20 rebounds και 4 τάπες. Από τότε που άρχισαν να μετρούνται τα blocks μόνο 12 φορές έχει επιτευχθεί statsline σαν του Boogie με τους εφτά που προηγούνται να είναι οι Olajuwon, Robinson, Shaq, Garnett, Ewing, McDyess και Carroll.
Εξαιρετικές post-all star εμφανίσεις για τον Luol Deng, που είχε δύο double doubles με Hawks και Wizards, έχοντας 30/11 σε πόντους και rebs και 4 κλεψίματα στο πρώτο παιχνίδι, και 27/10 αντίστοιχα στο δεύτερο, με τους Heat να κερδίζουν και στα δύο.
Ο Aaron Gordon δείχνει να πιάνει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται με το hype που απέκτησε στο All-Star Game, έχοντας 4 συνεχόμενα παιχνίδια με διψήφιο αριθμό rebounds. Στη νίκη με τους Mavs μάλιστα, τα 11 σκουπίδια, τα συνδύασε και με 6 κλεψίματα. Oι μέσοι όροι του στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια είναι 8,3 ppg και 11,5 rpg.
Μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα που ξεκίνησε να γράφεται το κείμενο, η καλύτερη επίδοση της εβδομάδας ήταν αυτή του Lillard. Λογιαριάζαμε, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, κύριο Anthony Davis. Ο εν λόγω κύριος στο παιχνίδι με το Detroit έδειξε από τι πάστα είναι φτιαγμένος. Σκόραρε 59 πόντους, έχοντας 24/34 σουτ, 9/10 βολές και 2/2 τρίποντα, αριθμοί που δίνουν τα απίθανα ποσοστά 70,6/100/90. Οι 59 πόντοι αποτελούν την καλύτερη επίδοση για φέτος σε όλο το ΝΒΑ, την καλύτερη επίδοση της καριέρας του Φρύδια, franchise record των Pelicans, ξεπερνώντας τους 50 πόντους του Jamal Mashburn από το 2003, και τους περισσότερους πόντους που έχει βάλει γηπεδούχος ή φιλοξενούμενος στο Palace of Auburn Hills! Δεν σταματάμε εδώ όμως. Μαζί με τους 59 πόντους, ο AD κατέβασε και 20 rebounds και έδωσε και 4 assists, κάνοντας την επίδοσή του ακόμα περισσότερο ιστορική. Για την ακρίβεια, μόλις τρεις παίκτες έχουν πετύχει 50+/20+ στην ιστορία της λίγκας. Βγάζουμε στην άκρη τα κατορθώματα του Wilt Chamberlain. Aπό τότε που ξεκίνησε επίσημα η καταγραφή των συνολικών rebounds, ο Davis έγινε ο τρίτος που κάνει τέτοιο παιχνίδι, μετά το 51/26 του Chris Webber και το 61/23 του Shaq.
Ο Κακός
Μπορεί στα τρία τελευταία παιχνίδια να σκόραρε διψήφια νούμερα, η γενική εικόνα της άσχημης χρονιάς του Serge Ibaka, όμως, παραμένει. Από την στιγμή που έβαλε το τρίποντο στο παιχνίδι του, η συνολική παρουσία του μάλλον χειροτέρεψε. Φέτος βάζει 12,7 πόντους, μαζεύει 6,8 rebounds -επίδοση που είναι η δεύτερη χειρότερή του μετά την rookie χρονιά του- και σουτάρει για δεύτερη σερί χρονιά με κάτω από 50%. Ακόμα, έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό αυτήν την φήμη φοβερού blocker που είχε αποκτήσει, καθώς ο μέσος όρος των 2,1 bpg, δεν είναι μεν άσχημος, αλλά αφενός είναι ο χειρότερος μετά τα 1,3 που είχε σαν rookie, αφετέρου στην πραγματικότητα ανεβαίνει κάπως με κάποια random παιχνίδια που θα κόψει 4-5 σουτ.
Ο Άσχετος..
Δεν ήταν ακριβώς ότι τρομάξαμε με τα νούμερα, αλλά ο O.J. Mayo βρήκε αρκετά λεπτά στο match με τους Hawks κι έβγαλε ωραία νούμερα. 9/7/6, για ένα καλό all around των φτωχών, αλλά και 5 κλεψίματα είχε ο Mayo που για μια ακόμη χρονιά απογοητεύει.
Ο Josh McRoberts ήρθε από το πουθενά για να παίξει 30 λεπτά με την Ατλάντα, έχοντας 19/6/10 με 3 τρίποντα. Πάνω που αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε μήπως ο McBob ξυπνήσει, έμεινε στους 3 πόντους στο επόμενο παιχνίδι που επέστρεψε ο Whiteside, έχοντας 1/6 σουτ.
..και η Κασσάνδρα
Kαμία ομάδα με 2 ή 5 παιχνίδια αυτή τη βδομάδα.
Ο Justice Winslow έδειξε στα δυο τελευταία παιχνίδια ότι είναι έτοιμος να ανεβάσει την απόδοσή του για να καλυφθεί -όσο είναι δυνατό- το κενό που θα αφήσει ο Chris Bosh. Στις δύο τελευταίες νίκες της ομάδας του είχε 13,5 πόντους και 7,5 rebounds δείχνοντας σημάδια ανόδου στο σημείο ακριβώς που χρειάζεται και για για τους εικονικούς GM του.
Ο Julius Randle είχε 13,5 rebounds μέσο όρο την εβδομάδα που μας πέρασε και όλα δείχνουν ότι η απόδοσή του θα εξακολουθήσει να είναι ψηλά. Όπως δήλωσε ο Byron Scott, ο Randle θα είναι ο βασικός PF της ομάδας μέχρι το τέλος της χρονιάς, οπότε είναι πλέον στο χέρι του νεαρού forward να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο David Lee θα ενταχθεί στο δυναμικό των Mavericks μόλις βγει από τα waivers. Ο Lee δεν απέδωσε όπως αναμενόταν στους Celtics, αλλά ενδεχόμενη αναβάθμισή του στους Mavs θα φέρει καραμπόλα, τόσο στην δική του αξία, όσο και στου Dwight Powell που αυτήν τη στιγμή αγωνίζεται σαν back up των Nowitzki και Pachulia.
Καλή fantasyακή εβδομάδα και σε όλους σας (αν και ξέρουμε πως μόνο για ακριβώς τους μισούς θα πιάσει η συγκεκριμένη ευχή)!
↑1 | αριθμός πολύ μικρός για τόσο μεγάλο σύνολο |
---|