Ball Hog’s NBA Weekly Report S05E26- Part II: “O Harden, οι Warriors και το Μπάσκετ της Σύγχρονης Εποχής”

Posted on Jan 18 2019 - 2:39pm by Nicolas Radicopoulos

Ένα ακόμα Weekly γεμάτο Ιστορίες, “Συστατικά” και Σφηνάκια, σερβιρισμένο από τους Γιάννη Χάτσιο και Νίκο Ραδικόπουλο. Αντί εισαγωγής, θέλουμε τη γνώμη σας αναφορικά αν σας βολεύει σαν αναγνώστες δύο weekly τη βδομάδα, τέτοιου τερατώδους μεγέθους, ή να ξεκινήσουμε να το σπάμε ανά κατηγορίες ή ιστορίες σε διαφορετικά κείμενα, ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα. Καλή σας δύναμη (γιατί είχαμε έμπνευση αμφότεροι και μας βγήκε μεγαλούτσικο -ακόμα και με τα δικά μας μέτρα και σταθμά…) και καλή σας ανάγνωση!

Καναπεδάκια

1/ Δεν μπορούμε να αποφύγουμε ένα, εντελώς έμμεσο, σχόλιο για τις δηλώσεις του Svetislav Pesic, προπονητή της Barcelona, και την “πνευματικότητα” του ευρωπαϊκού μπάσκετ:

Και αυτό χωρίς καν να χρειαστεί να θυμίσουμε πως ένας εξαιρετικός μεν, βοηθός προπονητής ωστόσο δε,  της “λιγότερο πνευματικής Λίγκας” πήρε την Σλοβενία (τη Σλοβενία!) και την έκανε Πρωταθλήτρια Ευρώπης κόντρα στις πνευματικότατες Ισπανίες, Γαλλίες, τις Ελλάδες του Φάρου (μπασκετικής γνώσης) και τις Σερβίες.

Και στη συνέχεια έγινε πρώτος προπονητής σε ομάδα του NBA (και δη σε μία από τις χειρότερες), ύστερα από 18 χρόνια βοηθός σε διάφορες ομάδες της Λίγκας.

Και αυτά χωρίς να χρειαστεί να θυμίσουμε εκείνο το αλήστου μνήμης “Ο Giannis στην Ευρώπη θα ήταν ένας από τους πολλούς”.

Συνεχίστε τώρα την αυταρέσκεια σας στην εδώ γωνιά του πλανήτη.

Το ότι κάτι δεν το καταλαβαίνουμε, είτε γιατί δεν θέλουμε, είτε, πολύ απλά, γιατί δεν μπορούμε, δεν σημαίνει πως είναι χειρότερο. Κοινώς, όπως το λέει κι η παροιμία: “όσα δεν φτάνει η αλεπού…”

Όσο δε για τον Harden και τα σουτ του από τα εννιά μέτρα χωρίς να έχει δώσει μία έστω πάσα (αλήθεια, θυμίστε μας, ο Γκάλης πόσες έδινε πριν σκοράρει;!), ο Χάτσιος εξήγησε όσο πιο απλά γινόταν σε comment στη σελίδα μας στο facebook. Αντιγράφουμε και εδώ:

“Επειδή αν μπορεί να το βάλει από τα 9,5 μέτρα με κάποια συνέπεια η άμυνα θα πρέπει αναγκαστικά να βγει σε αυτά τα 9,5 μέτρα και αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος να βγαίνει με ενα εκατομμύριο τρόπους μόνος του κάποιος και στα 7,5 και ακόμα πιο μέσα, και με την άμυνα να πρέπει να καλύψει μεγαλύτερες αποστάσεις, το “μόνος του” διαρκεί περισσότερο μέχρι να φτάσει η άμυνα. Επίσης το close out όταν βρεθεί ο άλλος παίκτης μόνος του γίνεται πιο “πανικόβλητα” και είναι πιο εύκολο να χτυπηθεί.

Το σουτ κάθε επίθεσης δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Ναι, εκεί το βέλτιστο θα ήταν να παρθεί από τα 7,5 ή από τη γωνία. Αυτό είναι ίσως τακτική στην επι μέρους φάση. Όταν η ομάδα επιλέγει να παίρνει 3-5-10 όσα σουτ από τα 9,5 σε σετ παιχνίδι, δεν είναι η τρέλα του παίκτη εκείνη τη στιγμή. Είναι στρατηγική, η οποία στο βάθος παιχνιδιών και προσπαθειών, ανοίγει περισσότερα ελεύθερα σουτ από αυτά που περιγράφεις.

Curry, Lillard, Harden όλοι σουτάρουν από το θεό, και αυτό μεγιστοποιεί το potential των επιθέσεων των ομάδων τους. Αν τα βάραγαν όλα από τη γραμμή, μπορεί να είχαν καλύτερα ποσοστά οι ίδιοι, αλλά δεν είναι απίθανο το συνολικό FG% να επηρεαζόταν.

Ακριβώς λοιπόν επειδή αναφέρεις κάποιον που ψάχνει να βρει λύσεις και εξηγήσεις, αυτή είναι μια μόνο χωρίς πολλή ανάλυση. Και ακριβώς αυτό κάνει δηλαδή κι αυτή η στρατηγική, βάζει τον αντίπαλο στη λογική να βρει λύσεις και απαντήσεις, σε ένα ερώτημα το οποίο πρωτοτέθηκε τα τελευταία 2-3 χρόνια, και δεν υπάρχουν 30 χρόνια εμπειρίας για το πως να απαντηθεί. Φυσικά δεν μπορούν να το κάνουν όλοι και φυσικά είναι αμφιλεγόμενο αισθητικά. Τακτικά και στρατηγικά όμως μόνο παράλογο δεν είναι.”

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν λέμε ότι όλο αυτό είναι “καλύτερο”, πιο όμορφο ή αντικειμενικά σωστό. Δεν υπάρχουν αυτές οι αντικειμενικότητες άλλωστε. Αυτό που είναι, είναι πιο εξελιγμένο. Είναι αυτό που είναι, δεν κουβαλά κάποια αξιολογική χροιά από πίσω. Δεν κατηγορούμε καμία διαφορετική προσέγγιση, καμία μπασκετική η αισθητική ένσταση απέναντι σε αυτό, άλλωστε έχουμε και εμείς τις δικές μας. Αυτό το οποίο μας φαίνεται παράλογο είναι η αφοριστική λογική του “αυτό δεν είναι μπάσκετ”.

2/ Στις ειδήσεις για μία σειρά από λόγους παραμένει ο Kyrie τις τελευταίες ημέρες. Και παρά το προσωπικό ρεκόρ του στις assists κόντρα στους Raptors με 18 (σε ένα παιχνίδι που σκόραρε ή πάσαρε για όλους τους τελευταίους κρίσιμους πόντους της ομάδας του), παραμένει στις ειδήσεις για όλο αυτό το leadership drama που μόνος του έχει στήσει.

Μετά το δημόσιο κράξιμο που έριξε στους συμπαίκτες του τις προηγούμενες μέρες, λοιπόν, και τη θετική ανταπόκριση σε αυτό από τον Tatum και την αρνητική από τον Brown, ο Irving συνέχισε, παραδεχόμενος πως τα δημόσια σχόλιά του για τους “νέους συμπαίκτες” του ήταν ένα λάθος, και ό,τι είχε να πει, θα έπρεπε να το έχει πει πίσω από κλειστές πόρτες και μόνο.

Προχώρησε, μάλιστα, παραπάνω, λέγοντας πως τώρα αντιλαμβάνεται τον ρόλο του LeBron, τον οποίο κάλεσε για να ζητήσει συγγνώμη που δεν τον καταλάβαινε όταν ήταν ο ίδιος ο Irving ο νέος παίχτης που έπρεπε να μάθει από αυτόν τι απαιτεί ο Πρωταθλητισμός.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Kevin Love, ο οποίος είπε πως το τηλεφώνημα του Irving έγινε μετά τον αγώνα Lakers – Cavaliers και όταν συντρώγανε αυτός με τον LeBron.

Ωστόσο!

https://twitter.com/TheRenderNBA/status/1085783724082499584

Τέλος, να πούμε με τη σειρά μας πως το σωστό το leadership γίνεται by example. Και μόνο.

Αν κάποιος πρέπει να μιλάει για αυτό, είναι οι υπόλοιποι και ποτέ εσύ ο ίδιος.

https://twitter.com/andrewsharp/status/1085767811153170434

Και, σε κάθε περίπτωση, είμαστε στο 2019. Κανείς δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά ως ηγέτη κάποιον που πιστεύει πως η γη είναι επίπεδη.

3/ Οι διαιτητές του NBA ανακοίνωσαν πως θα απαντούν στους φιλάθλους για τα θέματα και τα σφυρίγματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μέσω twitter.

O ενθουσιασμός και η ανυπομονησία σχετικά, ξεκίνησε ενώ ακόμα παιζόταν το Thunder – Lakers, με τον “Βασιλιά” να αμφισβητεί με χιουμοριστικό τρόπο τις τρεις βολές που δόθηκαν στον Westbrook και έστειλαν το ματς στην παράταση.

Η “απάντηση” δεν ήρθε από τους διαιτητές, αλλά από τον Patterson!

Δυστυχώς και για τους δύο, οι απαντήσεις των διαιτητών στους “φιλάθλους” ξεκινούν από την επόμενη Δευτέρα.

Στις Τέσσερις Γωνίες
Η Γωνιά του Harden

Η φετινή κατάσταση των Rockets γύρω από τον Harden, μετά και τον πρόσφατο τραυματισμό του Clint Capela που θα χάσει τέσσερις με έξι εβδομάδας, τον οδηγεί με τα κατορθώματά του στα βιβλία της Ιστορίας και πολύ πιθανό στο δεύτερο διαδοχικό MVP trophy του, ως ένας από τους πιο κυρίαρχους επιθετικά παίκτες στην ιστορία, τόσο επί των αντιπάλων όσο και σε σχέση με το παιχνίδι της ομάδας του. Με 41,7 πόντοι ανά αγώνα στα τελευταία 17 παιχνίδια (as of 15/1), έχει πάρει από το χεράκι το περίεργο παζλ των Rockets και έχει σπάσει το ρεκόρ του Kobe Bryant με συνεχόμενα 30-point games στην 3-point era. Δεν αποκλείεται να συνεχίσει ακόμα και με τις δυσκολίες που θα φέρει η απουσία του παρτενέρ του στα pick and rolls που θα ρίξει ακόμα περισσότερο βάρος στις πλάτες του. Θεωρητικά θα πρέπει να βάζει ακόμα περισσότερους, αλλά στην πραγματικότητα ίσως κάπου υπάρχει και ένα όριο στο πόσο μπορεί να σκοράρει χωρίς τους καλύτερους συμπαίκτες του δίπλα του.

Ωστόσο, οι ίδιοι λόγοι που φωτίζουν τα ατομικά του κατορθώματα και του δίνουν δόξα, κινδυνεύει να αποδειχτούν και η νέμεση των Rockets. Αν μάθαμε κάτι την τελευταία διετία, είναι ότι οι Rockets χρειάζονται έναν πιο φρέσκο Harden στην post-season, κι αυτό είναι κάτι που θεωρητικά η παρουσία του Paul θα τους πρόσφερε, εκτός φυσικά από έναν δεύτερο All-NBA παίκτη. Κάθε άλλο παρά υλοποιείται αυτό όμως φέτος, καθώς ο Harden αναγκάζεται να κάνει ακόμα περισσότερα με την μπάλα στα χέρια όχι από βίτσιο, αλλά από ανάγκη. Σε μια περιφέρεια με 14 ομάδες να διεκδικούν μια θέση στα Playoffs, δεν υπάρχει περιθώριο για στραβοπατήματα και, όσο οι συμπληρωματικές επιλογές δεν έχουν βγει καθόλου στους Rockets, ο Harden θα συνεχίζει να παίζει στα κόκκινα. Πάντως μην κάνετε το λάθος να αφαιρείτε πόντους από τον θρύλο του για τα παιχνίδια που θα σουτάρει με 1/17 τρίποντα και για αυτά που μπορεί να μην μπορέσει να κουβαλήσει πάνω από τα εμπόδια τους Rockets στα Playoffs. Οι αριθμοί, η αποτελεσματικότητα και το ρεκόρ της ομάδας του με τον φόρτο που κουβαλάει είναι το παράσημό του, κι όχι ένας αστερίσκος όπως στην περίπτωση του Westbrook. Αυτή τηn στιγμή, και η είσοδός τους στα Playoffs είναι μια ιστορική επιτυχία για ένα τόσο ακραίο one man show!

Αρκεί να αναλογιστούμε δύο πράγματα. Πως ακόμα και ο James Nunnally που αφέθηκε ελεύθερος από τους Wolves και φημολογούταν πως είχε υπογράψει στην Ευρώπη με τη Basconia, όχι απλά κλήθηκε εσπευσμένα από τους Rockets, με τους οποίους υπέγραψε 10μερο συμβόλαιο, αλλά στον πρώτο του αγώνα κόντρα στους Nets αγωνίστηκε για 25 λεπτά. Σαν τάξη μεγέθους, να αναφέρουμε πως είχε αγωνιστεί 64 λεπτά σε 13 παιχνίδια με τους Wolves!

Όλα αυτά, κάνουν ακόμα πιο καίριο το ερώτημα του αν θα καεί ο Harden από όλη αυτή την υπερπροσπάθεια, και πολύ όμορφα παρουσιασμένο τέθηκε από τον Chris Herring στο FiveThirtyEight στο άρθρο του “Will James Harden’s Hot Streak Burn Him Out?

Βέβαια, δεν αποκλείεται αυτός που θα σκάσει να μην είναι (μόνο) ο Harden, αλλά ο P.J. Tucker. Οι Rockets φορτώνουν χωρίς έλεος την πλάτη του 33χρονου forward center χαμάλη, ο οποίος παίζει ξαφνικά 35′ ανά αγώνα, φορτίο που ποτέ δεν είχε ξαναδιαχειριστεί στην καριέρα του, αναλαμβάνοντας κάθε πιθανή και απίθανη αγγαρεία. Οι Nets κέρδισαν μέσα στο Houston με δύο απίστευτες ανατροπές δια χειρός Dinwiddie, κι ενώ η είδηση είναι οι 58 του Harden, το 33/10 του Dinwiddie και τα 70 (!!) τρίποντα που βάρεσε το Houston, στην πραγματικότητα το κλειδί είναι ότι σφυροκόπησαν ανελέητα τον Tucker. Είναι διαφορετικό να ζητήσεις από τον Tucker να παίξει σαν κατά συνθήκη center για 5-10′ σε πεντάδες-καμικάζι και διαφορετικό να είναι ο rim protector σου πρακτικά για όλο το παιχνίδι, την ώρα που κυνηγάει σουτέρ και ασχολείται και με το τσεκάρισμα των pick and rolls. Κάπως έτσι, λοιπόν, όχι μόνο ο Dinwiddie τον βρήκε μπόσικο για layups και πάσες στον Allen, αλλά και όταν πήγε στη γραμμή δεν είχε το καθαρό μυαλό για να βάλει το παιχνίδι στο συρτάρι((για να μην πούμε και για τα 24 rebounds του Jarret Allen). Δείτε το video, δείτε και τον αγώνα ολόκληρο, μαγικά πράγματα από τον Kenny Atkinson και τον Dinwiddie.

Αλλά, για να ξαναγυρίσουμε στον Harden, ο “Μούσιας” αυτή την περίοδο κάνει ανώμαλα πράγματα, τα οποία με την μορφή των ρεκόρ παρουσιάζονται ακολούθως:

  • Το 2019 έχει μέσο όρο 44 πόντους ανά παιχνίδι.
  • Στα τελευταία πέντε παιχνίδια δε, έχει μέσο όρο 47,6 πόντους.
  • Στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει σκοράρει 115 πόντους, εκ των οποίων κανένας (κανένας!!) δεν προήλθε από assist συμπαίκτη του.
  • Γενικότερα, από τον τραυματισμό του Paul και ύστερα έχει δώσει 116 assists και έχει σκοράρει μετά από μόλις 17
  • Αυτή την στιγμή είναι μαζί με τον Elgin Baylor στην πέμπτη θέση με τους περισσότερους σερί αγώνες με πάνω από 30 πόντους, με 18 συνεχόμενους τέτοιους. Πάνω από αυτούς μόνο ο τεράστιος Wilt Chamberlain.
  • Πλέον ο Harden έχει σκοράρει από μία τουλάχιστον 40άρα απέναντι σε κάθε ομάδα του NBA, εκτός φυσικά των Rockets.. Σε κάθε άλλη όμως!
  • Πλέον έχει τις περισσότερες 50άρες από τους ενεργούς παίχτες της Λίγκας, με 13. Ο LeBron έχει 12.
  • Έχει περισσότερα isos στη σεζόν (691 πριν από το παιχνίδι με τους Nets), περισσότερα από τα σύνολα κάθε άλλης ομάδας!
  • Σουτάρει 13 τρίποντα ανά παιχνίδι, με δεύτερο τον Curry με 11,6.
  • Έχει usage rate σχεδόν 39%, λίγο παρακάτω από το απόλυτο 41,7% του Westbrook τη σεζόν μετά τη φυγή Durant.
  • Με 10,91 Offensive Box Plus-Minus, αν το διατηρήσει για το υπόλοιπο της σεζόν, θα είναι το δεύτερο υψηλότερο της Ιστορίας, πίσω μόνο από το 12,36 του Curry της σεζόν 2015-16, όταν και ανακηρύχθηκε ομόφωνα MVP.

Με όλα αυτά, καταλήγουμε σε αυτό που είπε ο Bill Simmons στο podcast του Zach Lowe την προηγούμενη εβδομάδα: οι μόνοι τρεις παίχτες με μέσο όρο πόντων πάνω από 35 τα τελευταία 30 χρόνια είναι οι Michael Jordan τη σεζόν 1986-87, με 37,1 ο Kobe Bryant τη σεζόν 2005-06, με 35,4 και ο φετινός James Harden, με 35,4. O Simmons, αναφερόμενος σε αυτές τις αποδόσεις τόνισε πως οι τρεις τους τις συγκεκριμένες σεζόν είχαν από 10,2, 10,2 και 10,4 βολές ανά παιχνίδι αντίστοιχα, ενώ είχαν από 0,8, 6,5 και 13 (!!) τρίποντα ανά παιχνίδι. Το γεγονός αυτό από μόνο του δείχνει ξεκάθαρα την κατεύθυνση που έχει πάρει το παιχνίδι και πόσο αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία 30 χρόνια.

Εμείς, ωστόσο, θα θέλαμε να συμπληρώσουμε κάτι ακόμα στην παραπάνω εξαιρετική ανάλυση: κανενός η ομάδα δεν κέρδισε το Πρωτάθλημα τις συγκεκριμένες σεζόν.

Η Γωνιά του LeBron

Τα περισσότερα παιχνίδια που είχε χάσει σε μία σεζόν ο LeBron στην καριέρα του ήταν 13, τη σεζόν της επιστροφής του στο Cleveland, το 2014-15. Ακόμα και τότε, όμως, δεν ήταν τότε πάνω από 10 συνεχόμενα, αλλά, κυρίως, ήταν κοινή πεποίθηση πως περισσότερο διακοπάρει, παρά αναρρώνει από κάτι σημαντικό. Έχοντας χάσει ήδη 12 και με χωρίς ξεκάθαρη ακόμα ημερομηνίας επιστροφής, ο James φαίνεται να αντιμετωπίζει τον σημαντικότερο τραυματισμό της καριέρας του. Με το κορμί να έχει γράψει άπειρα χιλιόμετρα και το κοντέρ να γράφει “over 34”, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το πως θα επιστρέψει από αυτόν. Ο LeBron είναι ένας μανιακός με τη διατήρηση της τέλειας κατάστασης του σώματός του και κάθε απόκλιση από το πρόγραμμα γυμναστικής, ενός τόσο φορτωμένου κορμιού, ενδέχεται να έχει εκθετικά αρνητικά αποτελέσματα στην επάνοδό του.

Παράλληλα, ένα ενδιαφέρον θέμα που έχουν θίξει τις τελευταίες μέρες τόσο οι Ben Golliver και Andrew Sharp από το podcast τους Open Floor, όσο και ο Marc Stein από την στήλη του στην New York Post, είναι το κατά πόσο ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός των Lakers από τα Playoffs, με την ταυτόχρονη συμμετοχή από την Ανατολή των Magic ή των Hornets μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία επανακαθορισμού της δομής της offseason. Και τούτο καθώς, το να μένει διαρκώς μία καλύτερη ομάδα της Δύσης εκτός Playoffs, για να συμμετέχει μία (ή και δύο ή ακόμα και τρεις) σαφώς χειρότερη της Ανατολής, είναι από μόνο του σημαντικό πρόβλημα για τη Λίγκα. Μα αν αυτό συμβεί με αποκλεισμό του κορυφαίου εμπορικά franchise που έχει τον κορυφαίο εμπορικά παίχτη στη σύνθεσή του, τότε το πρόβλημα εκτίθεται στην πλήρη έκτασή του. Και καθώς τα έσοδα και από τα Playoffs μπαίνουν στο BRI (Basketball Related Income) και μοιράζονται μεταξύ των ομάδων, ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να ταρακουνήσει ακόμα και τους ιδιοκτήτες των ομάδων της Ανατολής, ώστε επιτέλους να δεχτούν την σχετική αναδιοργάνωση των Playoffs βάσει των 16 καλύτερων ρεκόρ και όχι βάσει των -άνευ ουσίας- Περιφερειών.

Η Γωνιά του Giannis

Τέταρτο triple double για τη σεζόν και 12ο συνολικά για τον Antetokounmpo κόντρα στους Heat, που πλέον έχει πέντε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο Ελάφι στην ιστορία του franchise.

Επιπλέον, μας χάρισε και αυτή την αλληλουχία φάσεων:

H γωνιά της Αγνής Σλοβένικης Καύλας
Κατηγορία “Συστατικά”

1/ Μένουμε για λίγο στον Σλοβένο, για να πούμε πως οι ψήφοι που πήρε ο Doncic από την ψηφοφορία των οπαδών για τη συμμετοχή του στο All Star Game ανήλθαν στους 3.301.825, κατατάσσοντας τον τρίτο πίσω μόνο από τον LeBron και τον Giannis.

Ωστόσο, είναι άξιο αναφοράς πως οι ψήφοι που έλαβε ήταν κατά πολλοί περισσότεροι από τον συνολικό πληθυσμό της Σλοβενίας (2,1 εκατ.). Θυμίζουμε πως πλέον οι All Stars επιλέγονται κατά 50% από την ψηφοφορία των οπαδών, 25% των παιχτών και 25% των αντιπροσώπων των Media.

2/ Στο προηγούμενο Weekly είχαμε παρουσιάσει -και πάλι μέσω του Bailey- τους All Stars βάσει των μέσων όρων των σημαντικότερων advanced stats, σήμερα οι καλύτεροι παίχτες της Λίγκας με τα ίδια κριτήρια:

3/ Τα λέμε και εκτός στήλης πλέον:

4/ Από τα Χριστούγεννα ως σήμερα οι Gobert και Mitchell έχουν:
Rudy Gobert: 33,3 λεπτά, 15,9 πόντους σε 8,3 προσπάθειες, 15,2 rebounds, 2,6 assists (!), 2,2 blocks και 1,1 κλεψίματα, για ένα ωραιότατο +8.6.
Donovan Mitchell: 34,6 λεπτά, 25,2 πόντους με 45,9% ευστοχία και 2,8 τρίποντα, με 40% σε αυτά, 4,3 assists, 3,9 rebounds, 1,4 κλεψίματα, για ένα εξίσου ωραιότατο +8.5.

Και κάπως έτσι οι Jazz πλέον είναι μόλις δύο ήττες από την τέταρτη θέση της Δύσης και το πλεονέκτημα έδρας.

5/ Όργια κάνει και ο Anthony Davis,

Αλλά οι Pelicans παραμένουν 14οι (και ο κόσμος πλέον το’χει τούμπανο).

6/ Εντυπωσιακή η επίδοση του Tony Parker, που μετά τη νίκη των Hornets επί των Spurs, πλέον έχει θετικό ρεκόρ απέναντι και στις 30 ομάδες της Λίγκας!

7/ Ο Westbrook εξακολουθεί και σπάει τα καλάθια. Kόντρα στους Lakers είχε περισσότερα σουτ από πόντους, και γενικά έχει ως τώρα στη σεζόν το εξωφρενικό 48% TS% (οχτώ ολόκληρες μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της Λίγκας), με USG% πάνω από 30%.

Οι Thunder μετά και από την ήττα από τους Lakers στην παράταση, παρότι είχαν προηγηθεί μέχρι και +17, έχουν πέντε ήττες στα τελευταία έξι τους παιχνίδια, με τους Sixers, Blazers, Pelicans και Bucks να έχουν σειρά .

Όχι καλά τα πράγματα για αυτούς, αλλά τρομακτικά άσχημα για τον Westbrook και το σουτ του.

8/ Και μιας και μιλάμε για έλλειψη αποτελεσματικότητας, κάτωθι ακολουθεί ένας πολύ ωραίος πίνακας με τους αποτελεσματικότερους παίχτες ως τώρα στο πρωτάθλημα:

9/ Με το 10p/10r/10a triple double του ο Jusuf Nurkic, όχι μόνο έκανε το πρώτο της καριέρας του, αλλά και το πρώτο για παίχτη των Blazers από το 2014. Αν δε ψάξουμε τον προηγούμενο center της ομάδας που πέτυχε κάτι τέτοιο, θα φτάσουμε στο 1984 και τον Mychal Thompson, τον πατέρα του Klay.

10/ Τα καλύτερα ρεκόρ της Λίγκας από τις 7 Δεκέμβρη;
1) Bucks 16-5
2) Pacers 15-5
3) Nets 15-5

The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

5 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Dimitris Papadopoulos January 19, 2019 at 00:43 -

    Πρώτο μου σχόλιο εδώ,αν και σας διαβάζω για πολλά χρόνια.

    περί ΝΒΑ-ευρωλίγκας,να προσθέσω πως αν θέλεις να βεβαιωθείς ότι το προϊόν σου βαδίζει σε καλό δρομό πρέπει να σε ενδιαφέρει τι γνώμη έχει το κοινό έκτος του στενού σου κύκλου.

    Προχτές,Νικς και Ουίζαρντς,δύο μετριότατες ομάδες του ΝΒΑ ,χωρίς κάποιον ολ σταρ παίκτη που θα λειτουργούσε σαν πόλος έλξης ,έπαιξαν έναν αδιάφορο αγώνα κανονικής περιόδου στο Λονδίνο.Προσέλευση 19.440 με 98% πληρότητα

    Πριν κάποια χρόνια, στο ίδιο γήπεδο διεξήχθη το φ-4 της ευρωλίγκα σε μισοάδειες κερκίδες σχεδόν αποκλειστικά σε κοινό των 4 ομάδων που συμμετείχαν.Καλό θα ήταν να προβληματιστούν οι ιθύνοντες της ευρωλίγκας,οι διοικήσεις τους και οι προπονητές τους γιατί το προϊόν τους δεν συγκινεί κανένα πέρα από το κοινό των ομάδων που συμμετέχουν και να αφήσουν τις φανφάρες και την αιώνια προσπάθεια να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι.Επίσης,να σκεφτούν σοβαρά γιατί οι ομάδες τους παρουσιάζουν τέτοια οικονομικά ελλείμματα και συντηρούνται λόγω κάποιων λίγων ανθρώπων που βάζουν το χέρι στην τσέπη .

  2. Larry Grandma January 21, 2019 at 14:17 -

    Καλησπέρα σας. Θα με βόλευαν πέντε weekly τερατώδους μεγέθους την εβδομάδα, αν είναι δυνατόν ημέρες εργάσιμες Δευτέρα έως Παρασκευή (ΣΚ δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω με παιδιά). Ευχαριστώ

    • Χάρης Κορλεόνης January 21, 2019 at 15:34 -

      Ό,τι είπε ο Larry!

    • Χάρης Κορλεόνης January 21, 2019 at 15:41 -

      Σίγουρα πάντως χρειαζόμαστε ημερήσια δόση.
      Οπότε πρέπει να βρείτε τρόπο να καλύψετε τις ανάγκες των αναγνωστών σας.
      Δε χορταίνονται τα weekly report φέτος!

    • Billy Hoyle January 21, 2019 at 16:57 -

      Πάτε καλά ρε; :p

      <3