Οι Grizzles το πήραν απόφαση “να πατήσουν το κουμπί”, το trade του Melo είχε μια ευχάριστη έκπληξη, οι Starters του All Star της Charlotte ανακοινώθηκαν, o Harden εξακολουθεί να είναι μία εξωγήινη εμπειρία και τα ρεκόρ που σπάνε κάθε μέρα παραμένουν εντυπωσιακά ως προς τον αριθμό τους.
Όλα αυτά, μαζί με αρκετά συνοδευτικά, σε ένα ακόμα Ball Hog’s -kind of- Weekly Report.
To Τέλος μιας -ωραίας- Εποχής και το Ζοφερό Αύριο
Γράφαμε σε ένα από τα σφηνάκια του τελευταίου Weekly την Τρίτη πως “όταν χάνεις από τους Pelicans χωρίς τον Davis με 20 στην έδρα σου όλα δείχνουν πως έχει έρθει η ώρα να το διαλύσεις”. Απόγευμα Ελλάδας, πρωί Αμερικής την ίδια ημέρα βγήκε η είδηση από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού πως οι διοικούντες των Grizzles πλέον είναι ανοιχτοί σε προτάσεις για τους Marc Gasol και Mike Conley. Χάνοντας και το επόμενο παιχνίδι τους, από τους Hornets, οι Grizzles ενώ είχαν ξεκινήσει με 6-4 και 6-4 στην πρώτη και την δεύτερη δεκάδα αγώνων της σεζόν, πλέον τρέχουν σερί 0-7, 1-13 και 3-18, στα τελευταία 21 παιχνίδια. Ωστόσο, με τον μεν Gasol στα 34 του και σε ένα συμβόλαιο $24,1 εκατ. για φέτος, $25,6 για του χρόνου (player’s option) και trade kicker +15% σε αυτό και τον δε Conley στα 31 του και στον τρίτο χρόνο του πενταετούς συμβολαίου του έναντι $152,6 εκατ. (με κοντά $100 εκατ. δηλαδή να απομένουν για φέτος και τα δύο επόμενα χρόνια) δεν είμαι σίγουρος τι αξίες μπορούν να βρουν πλέον στην αγορά. Σε αυτά τα συμβόλαια πρέπει να προσθέσουμε και αυτό του Chandler Parsons (στον τρίτο χρόνου του τετραετούς του έναντι $94,4 εκατ.) και βλέπουμε πως το μέλλον της ομάδας δεν έχει την παραμικρή χαραμάδα αισιοδοξίας, πέραν του εξαιρετικού Jaren Jackson Jr.
Ύστερα από εφτά σερί παρουσίες σε post seasons, από το 2011 ως το 2017, και δη ως τους τελικούς της Δύσης το 2013, οι Grizzles άργησαν να δουν την ολοκλήρωση του κύκλου αγωνιστικής ζωής της συγκεκριμένης ομάδας κατά δύο τουλάχιστον χρόνια. Και όσο και αν κατανοούμε και σεβόμαστε τον συναισθηματισμό πίσω από την συγκεκριμένη αδυναμία, μία κλειστή Λίγκα μηδενικού συνολικού αθροίσματος όπως το NBA, τέτοια λάθη δεν τα συγχωρεί. Για μία μικρής αγοράς ομάδας, όπως το Memphis, με σημαντικές επιβαρύνσεις στο salary cap της (το συμβόλαιο του Parsons είναι $50 εναπομείναντα εκατ. dead money) δεν έχουν τη δυνατότητα για σημαντικές κινήσεις στη free agency, μα -ακόμα χειρότερα- δεν μπορούν να προσδοκούν και θαύματα ως προς τις αξίες που θα πάρουν πίσω από τους Gasol και Conley. Ταλέντα στο μεταίχμιο να χαρακτηριστούν busts, future protected picks και αυτά αμπαλαρισμένα με dead money τουλάχιστον για τη σεζόν 2019-20, είναι ό,τι καλύτερο μπορούν πια να επιτύχουν, λαμβάνοντας υπόψιν τις ηλικίες, τα συμβόλαια, μα και τα ιστορικά τραυματισμών των Gasol και Conley.
Το δε φετινό pick τους το έχουν οι Celtics kai είναι top-8 protected για φέτος, top-6 για του χρόνου και εντελώς unprotected για του παραχρόνου, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την όλη διαδικασία του rebuild μέσω του lottery. Oπότε στο ιδανικό σενάριο πρέπει να το δώσουν φέτος, ή να βρουν έναν τρόπο να είναι καλοί μέσα σε 1,5 χρόνο. Δεν βλέπω το πως. O JJJ είναι, όπως προείπαμε, ένας λόγος αισιοδοξίας, μα όπως και στην περίπτωση των Pelicans και του AD, αν ο οργανισμός δεν καταφέρει να τον υποστηρίξει ικανοποιητικά, δεν θα τον έχει ούτε καν μέχρι το πέρας του πρώτου -μετά του rookie- συμβολαίου του. Και αυτή η προσπάθεια να τον πλαισιώσουν με παίχτες αξίας άμεσα, που συν αυτόν θα αποτελέσουν μία αξιόμαχη ομάδα, φαντάζει με τα τρέχοντα δεδομένα ως αρκετά δύσκολη.
Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά μέσα από αυτές τις γραμμές καλούμαστε να τονίσουμε τη σημασία του σωστού management και του σωστού timing στο NBA, με -δυστυχώς- τον κυνισμό στις αποφάσεις να αποτελεί βασικό απαιτούμενο στοιχείο. Η διετής καθυστέρηση του front office των Grizzles στο να πάρουν την απόφαση πως ο κύκλος της συγκεκριμένης ομάδας έχει κλείσει ενδέχεται να τους κοστίσει από -στο καλό σενάριο- πέντε με έξι πρόσθετα χρόνια εκτός post season και στα βάθη των standings, ως -στο κακό σενάριο- στη δίνη μιας αέναης μετριότητας -ως καταστροφικότητας-, που για τις ομάδες των μικρών αγορών ελοχεύει και τον κίνδυνο της μεταφοράς σε άλλη πόλη.
Καναπεδάκια
1/ Ήταν μέσα Δεκέμβρη όταν γράφαμε στο τότε Weekly για τον χυδαίο εκβιασμό του ιδιοκτήτη των Suns, Robert Sarver, πως αν η Πολιτεία δεν του χρηματοδοτήσει την ύψους $230 εκατ. ανακατασκευή του γηπέδου θα πάρει την ομάδα να την πάει στο Seattle ή στο Las Vegas.
Ένα μήνα αργότερα και συγκεκριμένα στις 23 Γενάρη, και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποδέχτηκε με ψήφους 6-2 την πρόταση/εκβιασμό του Sarver, προσφερόμενη να χρηματοδοτήσει κατά $150 εκατ. την ανακατασκευή του γηπέδου, με αντάλλαγμα την παραμονή των Suns στην πόλη μέχρι τουλάχιστον το 2037.
Στα αντισταθμίσματα, το συμβούλιο της πόλης πρόσθεσε κάποιες υποχρεώσεις των Suns για χρηματοδότηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και προστασίας των αστέγων1)Αναλυτικά το τι προβλέπει η συμφωνία εδώ.
Και μόνο από το γεγονός πως οι προηγούμενες προτάσεις περιελάμβαναν τα χωρία “χρηματοδότηση ιδιωτικού γηπέδου με $150 εκατ. δημοτικά χρήματα και κάποια -μονοψήφια- εκατομμύρια ως αντισταθμιστικά από τον ιδιώτη σε σχολεία και αστέγους” αποτελεί μία ακόμα ντροπή, όχι απλά για την πόλη του Phoenix, αλλά για την ανθρωπότητα συνολικά. Δεν έχουμε το παραμικρό πρόσθετο σχόλιο εμείς να κάνουμε πέραν τούτου.
2/ Με μία μέρα καθυστέρηση ολοκληρώθηκε τελικά το trade του Carmelo στους Bulls και αυτό γιατί τη Δευτέρα ήταν κλειστά τα γραφεία του NBA (ξαναμιλήστε τώρα για γραφειοκρατία και “δημόσιου”! 😛 ).
Μα ακόμα εντυπωσιακότερο και από αυτό ήταν το πακέτο των ανταλλαγμάτων:
The Rockets say they have traded forward Carmelo Anthony, the rights to Jon Diebler, and cash considerations to Chicago in exchange for the rights to Tadija Dragićević.
— Marc J. Spears (@MarcJSpears) January 22, 2019
Kαι θέλουμε να σταθούμε οριακά στον Dragisevic γιατί το παλικάρι διαθέτει όλα τα προσόντα να παίζει μπάσκετ με το ελάχιστο της προσπάθειας και της προπόνησης κατά τα φαινόμενα. Είναι συνέχεια βουνό για σκι, έχει για σύντροφο το σωστό το μοντέλο και κάνει τη ζωή που αρμόζει σε έναν νεαρό λεφτά και όχι σε έναν επαγγελματία αθλητή. Απλά διαλέγει πόλεις και χώρες που θέλει να κάνει τουρισμό και πάει εκεί να παίξει: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, βόλτα στην Ουκρανία για μαύρα λεφτά και εμπειρίες, Βερολίνο, Κωνσταντινούπολη, Στρασβούργο. Όχι, αλήθεια, μπράβο του. Και μπράβο και στον μερακλή του front office των Rockets που τον περιέλαβε στο πακέτο!
Στις Τέσσερις Γωνίες
Η Γωνιά του Harden
Και το παραπάνω στατιστικό βγήκε πριν από το ρεκόρ καριέρας του μέσα στο Madison, σε μία εμφάνιση που θύμισε τις αντίστοιχες μυθικές των Jordan, Kobe και Curry στο ίδιο θρυλικό γήπεδο. 61 πόντοι, 15 rebounds, τέσσερις assists και πέντε κλεψίματα και μία σειρά από νέα άξια αναφοράς επιτεύγματα:
- Ρεκόρ ομάδας με τους 61 πόντους, καθώς ποτέ ξανά άλλος Rocket δεν έχει σκοράρει περισσότερους
- Περισσότεροι πόντοι από κάθε άλλον παίχτη για τη φετινή σεζόν
- Πέμπτη θέση στη λίστα με τους παίχτες με πάνω από μία 60άρες στην καριέρα τους, πίσω από τους Wilt Chamberlain (32), Kobe Bryant (6), Michael Jordan (4) και Elgin Baylor (3)
Ενώ στον ίδιον αγώνα, αυτόν στο Madison, έγινε ο πρώτος παίχτης στην Ιστορία που εκτελεί τουλάχιστον 20 τρίποντα και 20 βολές στο ίδιο παιχνίδι.
FREE THROWS TONIGHT
James Harden: 22-25
Celtics: 21-23
Nets: 18-23
Hawks: 16-21
Clippers: 14-21
Cavs: 14-20
Heat: 13-22
Pistons: 13-19
Spurs: 13-15
76ers: 11-14
Pelicans: 4-9 pic.twitter.com/F6fmGb9CD0— David Astramskas (@redapples) January 24, 2019
Πλέον ο Harden, από την μέρα του τραυματισμού του Paul, στα τελευταία 16 παιχνίδια των Rockets μετράει μέσους όρους: 44,2 πόντων, 29,4 σουτ ανά αγώνα, εκ των οποίων τα 17 είναι τρίποντα, 14,5 βολές, 8,1 rebounds, 8,1 assists, 5,9 λάθη, 2,1 κλεψίματα, ένα block, +6,5 στο plus/minus, με 44,2% USG% και 61,7% TS%.
Τα λόγια έχουν επίσημα στερέψει.
I, Ben Taylor, am calling for a total and complete shutdown of statistical analysis until we can figure out what the hell is going on with James Harden.
— Ben Taylor (@ElGee35) January 24, 2019
Για να υπερθεματίσω επί του τελευταίου tweet ανωτέρω, πως έχει εξελιχθεί η συζήτηση γύρω από το ʻOumuamua, και το αν αυτό είναι εξωπλανητικός βράχος που μπήκε στο ηλιακό μας σύστημα ή ένα τόσο προηγμένης τεχνολογίας διαστημόπλοιο που απλά εμείς το αντιμετωπίζουμε όπως ένας άνθρωπος των σπηλαίων θα αντιμετώπιζε ένα κινητό τηλέφωνο (δηλαδή σαν μία ακόμα, κάπως διαφορετική πέτρα); Ε ακριβώς έτσι νιώθω προσωπικά απέναντι σε αυτά που κάνει ο Harden το τελευταίο δίμηνο. Δεν ξέρω αν είναι το χτες, το σήμερα ή το αύριο του αθλήματος. Αν είναι κάτι μοναδικό σαν φαινόμενο, που εμφανίζεται κάθε 30 χρόνια και δεν αντιγράφεται, όπως ο Wilt ή ο Jordan, ή κάτι πρωτοποριακό που δείχνει την κατεύθυνση της Λίγκας για τα επόμενα χρόνια, όπως οι LeBron και Curry.
Το μόνο που ξέρω είναι πως, αρέσει ή δεν αρέσει σαν θέαμα αυτό που παράγει, έχει πάρει από το χεράκι μια ομάδα Eurocup και την πηγαίνει στα Playoffs μόνος του, με εμφανίσεις που κανένας δεν θεωρούσε πως ήταν ανθρωπίνως δυνατές.
H Γωνιά του Giannis
Μέχρι την Πέμπτη 24/01 ο Giannis είχε 70 unassisted καρφώματα.
Most unassisted dunks this season:
1. Giannis Antetokounmpo: 70
2. Rudy Gobert: 34
3. Ben Simmons: 31
4. Anthony Davis: 29
5. Hassan Whiteside: 26
6. Joel Embiid: 24
7. DeAndre Jordan: 22
T8. Andre Drummond: 21
T8. Kawhi Leonard: 21
T8. Zach LaVine: 21 pic.twitter.com/EfkfBHcIy1— Adam Fromal (@fromal09) January 23, 2019
Το συγκεκριμένο νούμερο είναι εντυπωσιακό γιατί είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση για μία σεζόν στην Ιστορία της Λίγκας. Το ρεκόρ σε μία σεζόν με τα περισσότερα τέτοια το έχει ο Dwight Howard με 80, ενώ δεύτερη καλύτερη επίδοση ήταν τα 76 του Ben Simmons πέρσι. Κοινώς, με 36 αγώνες να απομένουν τη φετινή σεζόν για τους Bucks ο Giannis πάει καρφί για over 100 και το απόλυτο νέο σχετικό ρεκόρ.
Ο οποίος Giannis θα είναι πλέον και επίσημα ο αρχηγός της ομάδας της Ανατολής, διαλέγοντας τους συμπαίκτες του. Και είναι εντυπωσιακή η άνοδός του σε όλα τα επίπεδα, που χαρακτηριστικά καταγράφεται στην ψηφοφορία για τους All Stars.
The rise of Bucks' Giannis Antetokounmpo: From ~55,000 NBA All-Star fan votes in 2015 to more than 4.3 million in 2019… pic.twitter.com/etli0h0Ws1
— Ben Golliver (@BenGolliver) January 25, 2019
Η Γωνιά της Αγνής Σλοβένικης Καύλας
COOKED EM 🍳 pic.twitter.com/EQCIeyYJem
— Bleacher Report (@BleacherReport) January 23, 2019
Bonus: o εκνευρισμός στο ημίχρονο και το σκίσιμο της φανέλας.
Η Γωνιά των Warriors
Οι Warriors βρέθηκαν στην Washington για να αντιμετωπίσουν τους Wizards, στο παιχνίδι που συνηθίζεται να είναι η ευκαιρία να επισκεφθεί η πρωταθλήτρια ομάδα της Λίγκας των Πρόεδρο των Η.Π.Α. Πιστοί στη θέση τους πως δεν θα επισκεφθούν τον Trump, αλλά τιμώντας εμμέσως την παράδοση, επισκέφθηκαν τον πρώην Πρόεδρο των H.Π.Α., τον Obama.
Okay then…
According to @loganmmurdock, the Warriors, who have not visited Donald Trump in the White House after either of their past two championships, were in DC today and spent about an hour with Barack Obama. Pic is via the IG of a team security guard, since deleted. pic.twitter.com/KuId7CXS6V— Rachel Nichols (@Rachel__Nichols) January 25, 2019
“Boogie είσαι ικανοποιημένος από την επιλογή σου να υπογράψεις στους Warriors;”
https://twitter.com/TheRenderNBA/status/1088638669467107328
Kαι όμως απάντησε πως είναι! Εγώ απλά δεν θα σταμάταγα να γελάω από χαρά, μην μπορώντας να μιλήσω.
Και, φυσικά, επέιδή “Boogie είσαι”, ήρθε η ώρα και του πρώτου “Τ”!
Ενώ πλάκα είχαν και οι δηλώσεις του προπονητή των Wizards, Scott Brooks μετά το τέλος του παιχνιδίου, ο οποίος δήλωσε: “Ήμουν αρκετά τυχερός στην καριέρα μου ώστε να κοουτσάρω δύο φορές τους All Stars της Δύσης, πλέον έχω τη χαρά να λέω πως τους αντιμετώπισα κιόλας”. Nice!
Η Γωνιά του BrainFart της Εβδομάδας
Πιάσ’την αγόρι μου!
Δεν θα εκραγεί!
Ούτε θα σε λερώσει.
Πιάσ’την!
The Rockets passed the ball to someone besides James Harden, and PJ Tucker was so confused that he had no idea what to do https://t.co/SwQ049V4rt
— Someone's An Idiot (@SomeonesAnIdiot) January 24, 2019
Κατηγορία “Συστατικά”
1/ Αναφερθήκαμε παραπάνω στο triple double του Doncic, αλλά πίσω από αυτό υπάρχει ένα άκρως περίεργο “συστατικό”:
Weirdest Bucks stat: in the span of 16 months they’ve allowed Lonzo Ball (Nov17), Markelle Fultz (Apr18) and Luka Doncic (Jan19) to each set new NBA records for youngest player to record a triple-double.
— Frank Madden (@fmaddenNBA) January 25, 2019
2/ Το ρεκόρ του προπονητή που χρειάστηκε τα λιγότερα παιχνίδια για να πιάσει τις 300 νίκες, διατηρεί ως τώρα ο Pat Riley, που την 300η νίκη του την πέτυχε στον 416ο αγώνα ως προπονητής. Και το ρεκόρ αυτό αφορά κάθε σημαντικό sport των Η.Π.Α., όχι μόνο τo NBA. Καμία έκπληξη φαντάζομαι δεν προξενεί το γεγονός πως αυτό το ρεκόρ θα σπάσει εντός των επόμενων ημερών ο Steve Kerr, ο οποίος έχει σαν προπονητής των Warriors 299-77 στα 4,5 χρόνια της παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας ως τώρα.
3/ O Paul George πέτυχε πάνω από 35 πόντους για όγδοη φορά φέτος, ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ για μία σεζόν. Συνδυάζοντας το γεγονός πως είχε και πέντε κλεψίματα στο παιχνίδι κόντρα στους Blazers, έγινε ο πρώτος παίχτης με πάνω από ένα παιχνίδια με πάνω από 35 πόντους και τουλάχιστον πέντε κλεψίματα στην ιστορία των Thunder/SuperSonics από τον Xavier McDaniel και το μακρινό 1986-87.
4/ Στη νίκη των Sixers κόντρα στους Spurs ξημερώματα Πέμπτης, ο Simmons πέτυχε το 20ο του triple-double, γινόμενος ο παίχτης με τα περισσότερα triples πριν κλείσει τα 23 του, πίσω μόνο από τους Oscar Robertson και Magic Johnson.
5/ Μιας και μιλάμε για triple-doubles, ανέβασε κάπως την πεσμένη εσχάτως ανταλλακτική του αξία ο Marc Gasol, καθώς το ίδιο βράδυ κόντρα στους Hornets, σημείωσε το πέμπτο triple-double της καριέρας του (όντας ο παίχτης των Grizzles με τα περισσότερα σχετικά στην ιστορία τους), με 22 πόντους, 10 assists και 17 rebounds, τα περισσότερα στην καριέρα του.
6/ Ο Blake στη νίκη των Pistons κόντρα στους Pelicans “έγραψε” 37/9/7. Αυτή ήταν η 17η 30άρα του για τη σεζόν, αριθμός ατομικός ρεκόρ.
7/ 15 σερί άστοχα σουτ για τους Clippers στο τέλος του τρίτου 12λέπτου κόντρα στους Mavs.
8/ Οι Bogdanovic που λέτε, δεν έχουν μόνο ίδια επίθετα και σχεδόν ίδια ονόματα, Bojan και Bogdan αντίστοιχα, μα φέτος βγάζουν και σχεδόν ίδια νούμερα! Συγκεκριμένα: Bogdanovic not only share a name, but also almost the exact same stats. This is impressive…
Πόντοι: 12,9 – 12,6
Rebounds: 3,1 – 3,3
FG%: 44,3% – 45,8%
3P%: 38,5% – 38,6%
Λεπτά: 27,9 – 27,4
Κλεψίματα: 0,9 – 0,5
Blocks: 0,1 – 0,2
Εύγε!
9/ Ο Devin Booker ο πέμπτος νεότερος παίχτης στην ιστορία της Λίγκας που έφτασε τους 5.000 πόντους σε ηλικία 22 χρονών και 86 ημερών. Νεότεροι από αυτόν ήταν μόνο οι LeBron James, Kevin Durant, Carmelo Anthony και Dwight Howard.
(Αλήθεια, θυμάται κανένας ότι ο Howard είναι ακόμα στη Λίγκα και δη έχει συμβόλαιο με τους Wizards;! Άκου να δεις πράγματα…)
10/ Πατώντας το παρκέ του Staples για να αγωνιστεί με τη φανέλα των Wolves ο Luol Deng, αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο γήπεδο φέτος ακριβώς τον ίδιο αριθμό αγώνων με πέρσι που ήταν μέλος των Lakers (ολογράφως: έναν), έχοντας αγωνιστεί ένα λεπτό λιγότερο φέτος από ό,τι πέρσι (12 φέτος, 13 πέρσι).
Σφηνάκια
1/ Επίσημη ανακοίνωση για τους Starters του All Star της Charlotte και αυτοί θα είναι οι Giannis, Irving, Embiid, Kawhi και Kemba για την Ανατολή και LeBron, Curry, Harden, Durant, George για τη Δύση, με τους Giannis και LeBron να είναι οι “αρχηγοί” των ομάδων τους, ήτοι οι παίχτες που θα διαλέξουν τις ομάδες τους στο event της 7ης Φλεβάρη, event που φέτος θα έχει τηλεοπτική κάλυψη.
2/ Για ένα All Star Game που δυστυχώς δεν θα παραβρεθεί ο Oladipo, μιας και είχαμε τον πρώτο μεγάλο τραυματισμό star για φέτος. Στη νίκη των Pacers κόντρα στους Raptors, σε μια ανεπαίσθητη επαφή σε διεκδίκηση με τον Siakam, ο Oladipo τραυμάτισε το γόνατό του και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.
Players and teams across the league sent prayers out to Victor Oladipo after he was carted off the floor with a right knee injury 🙏 pic.twitter.com/1EUbond4ZF
— ESPN (@espn) January 24, 2019
(Ελπίζω μόνο κάποια στιγμή μόνο να σταματήσει αυτή η γραφικότητα με τις προσευχές. Ας του ευχηθούν να πέσει στα χέρια των καλύτερων γιατρών και ας κόψουν όλοι τα λιβανιστήρια. 2019 έχουμε διάολε, prayers και prayers…)
3/ Και μιας και το ξεκίνησα με γκρίνια, να σας πω πως εδώ και χρόνια βρίσκω κάθε μέρα που περνά τον Westbrook όλο και αντιπαθέστατο.
https://twitter.com/netw3rk/status/1087969390459604992
Όλη την ώρα ξινίλα, ξινίλα, ball-hogging2)Τι λέει ο ιερόσυλος, εδώ μέσα!!, κι άλλη ξινίλα, κι άλλο ball-hogging, τούβλα, ξινίλα, ball-hogging.
Νισάφι πια.
Και τις παραπάνω γραμμές τις είχα γράψει πριν δω το καταπληκτικό tweet του Nurk, που συνοψίζει πλήρως ό,τι μόλις προαναφέρθηκε:
“Why not”Westbrick* 🤣🤣 #HaHa https://t.co/0YHw2VBnYm
— Jusuf Nurkić 🇧🇦 (@bosnianbeast27) January 23, 2019
Να σημειώσουμε, παρόλα αυτά, πως παιχνίδια με 15/15/15 μες στη σεζόν έχει αυτός τρία (μετά και από αυτό κόντρα στους Pelicans το βράδυ της Πέμπτης) και κανένας άλλος άλλο.
4/ Εκατομμυριούχοι άνθρωποι…
(Το βλέμμα του μπατσούλη από πίσω, όλα τα λεφτά btw)
Dieng told Booker to meet him in the hallway but after the game said it was just to “exchange jerseys”
(via @sheltonsolum) pic.twitter.com/QDqAB3YtWj
— Bleacher Report (@BleacherReport) January 23, 2019
5/ Ο Davis αναμένεται τελικά να λείψει δύο με τέσσερις εβδομάδες, τις διπλάσιες από τις αρχικά ανακοινωθείσες, και αυτός ο χρόνος θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρίας για τους Pelicans να πάρουν μια γεύση της ζωής χωρίς αυτόν.
6/ Δεν ξέρω πόσα τέτοια μας έχουν απομείνει να δούμε live, μα κάθε ένα από αυτά παραμένει μία απόλαυση!
https://twitter.com/TheRenderNBA/status/1087898836826316803
7/ Και η Λίγκα, προφανώς εκτιμώντας τον τεράστιο Dirk, τον κάλεσε για τον διαγωνισμό τριπόντων στο All Star Weekend. Ας καλέσει και τους Carter και Wade, είτε σε extra free slots, είτε στους διαγωνισμούς καρφωμάτων και δεξιοτήτων αντίστοιχα. Χαβαλές είναι το All Star διάολε! Πρέπει να είναι εκεί!
8/ Χμμμμ….
Διαρκώς και εντονότερα χτυπάνε οι καμπάνες για τον Simmons φοβόμαστε…
9/ Πιθανή η επιστροφή του LeBron στον αγώνα των Lakers την Κυριακή κόντρα στους Suns, μετά από απουσία ενός μήνα ακριβώς και τους Lakers να κάνουν 5-10 κατά την απουσία του. Με τον Rondo να έχει επιστρέψει επίσης, μόνο τραυματία πλέον τον Lonzo και όντας μόλις 5,5 ήττες πίσω από τους τρίτους Thunder, εγώ προσωπικά θα πόνταρα στον LeBron. Οι μόνες θέσεις να αποφύγουν για να δούμε και φέτος “Βασιλιά” απέναντι στους Warriors σε τελικούς, έστω σε Δύσης αυτή τη φορά, είναι οι #4, #5, #8. Το’χει.
10/ Ίσως πρέπει να φτιάξουμε και μία γωνιά για τον κορυφαίο προπονητή της Ιστορίας. Αν και δεν ξέρουμε πως να του το πούμε, να μην μας πάρει από τα μούτρα και εμάς, όπως τον επί 11 χρόνια (2002-2013) βοηθό του, Brett Brown.
Συγκεκριμένα, μετά τη νίκη των Sixers επί των Spurs με 122-120 (σε ένα ματς που οι Spurs έκαναν ό,τι -μα ό,τι!- μπορούσαν στις τελευταίες επιθέσεις για να το χάσουν), ο Brown χαρακτήρισε τον Pop τον καλύτερο προπονητή της Ιστορίας. Η απάντηση του Popovich σε αυτό; “He’s so full of sh–. That’s why I got rid of him…Kiss ass.”!! Λατρεία!
(Σημείωση: Αηδιαστικό το πως τιτλοφόρησε το συγκεκριμένο γεγονός το Contra.gr. Δεν μπήκα καν στο άρθρο να διαβάσω το περιεχόμενο. Ήταν γραμμένο ή από άνθρωπο που δεν ξέρει λέξη αγγλικά, ή από τον χυδαιότερο clickbaiter στην Ιστορία του internet. Η αθλητικογραφία -δημοσιογραφία δεν είναι επουδενί- στα -δυστυχώς, κλασσικά- χάλια της. Πάντα μπορείτε και χειρότερα περίεργοι τύποι. Δεν μας σοκάρετε με τίποτα πλέον.)
11/ Γίνανε πραγματάκια στο Nuggets – Jazz. Και δεν αναφερόμαστε στο 28/21/6 του Jokic, ή στο 35/6/6 του Mitchell, αλλά στις κλωτσοπατινάδες που έλαβαν χώρα.
Εκατομμυριούχοι άνθρωποι ΙΙ…
Derrick Favors and Mason Plumlee were ejected after sparking an altercation on the court following a foul on the floor.
Nikola Jokic came off the bench and down the baseline, but didn’t get involved. pic.twitter.com/2QnsvjcEpA
— ESPN (@espn) January 24, 2019
🛎🛎🛎 pic.twitter.com/oZn0T9XGlw
— RingerNBA (@ringernba) January 24, 2019
12/ Ωστόσο!
(Ρι)Ρίκι (κακό, ξέρω…) μας έλειψες!!
NO-👀 RICKY!
📺: @ESPNNBA pic.twitter.com/C6HOSUQy3M
— NBA (@NBA) January 24, 2019
(Κάποια στιγμή πρέπει να γράψουμε και εμείς μια ωδή για την ατελείωτη αυστραλιανή μπασκετική τρέλα του Joe του Ingles. Προς ώρας σας παραπέμπουμε στο σχετικό πρόσφατο άρθρο του The Ringer)
13/ Όσκαρ σκηνοθεσίας!!
This is perfect comedy https://t.co/smBQ95pgLI
— Ethan Strauss (@SherwoodStrauss) January 24, 2019
14/ Και από την σκηνοθεσία, ας περάσουμε στη χορογραφία
https://twitter.com/TheRenderNBA/status/1088281304083431424
15/ Λίγο μπάσκετ, λίγο μακριά γαϊδούρα… Κέφι να υπάρχει μωρέ.
Terrance Ferguson is out here jumping over people … 😳 pic.twitter.com/hM7GffEu4d
— NBA TV (@NBATV) January 25, 2019
16/ Έγραφε χτες ο Χάτσιος για τους Nets και:
α) Σε κάποιο σημείο αναφέρει πως κατάφεραν να κάνουν rebuild χωρίς να έχουν καν τα picks τους, ενώ οι Knicks ακόμα βολοδέρνουν.
Να υπερθεματίσω:
In the past 24 hours:
– Allonzo Trier and Tim Hardaway Jr. exchanged some expletives in the first quarter
– Trier DM'd a fan, defending himself, and then apologized for it
– Enes Kanter said he wants out if the Knicks aren't going to play him pic.twitter.com/xn9fywZ38J— RingerNBA (@ringernba) January 24, 2019
β) Ο Dinwiddie τραυματίστηκε και θα χάσει τέσσερις με έξι εβδομάδες, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του κειμένου.
Χάτσιο οι Nets Hools σε ψάχνουν μαυρόγατα!
γ) Βλέποντας την εξέλιξη του παιχνιδιού του Russell στους Nets σε σχέση με τη διετία του στους Lakers και την αντίστοιχη -μη- εξέλιξη του παιχνιδιού των Ingram και Ball, γίνεται μάλλον σαφές πως οι Lakers, έχοντας διαχρονικά επενδύσει στην πόλη του L.A., στους top free agents που προσελκύουν και στη μη ανάγκη να σκάψουν στο χώμα και στη λάσπη μπας και βρουν χρυσάφι, δεν έχουν το προσωπικό για να βοηθήσει νεαρά ταλέντα να αναδειχθούν. Η ανταλλαγή των Ball και Ingram, όποτε και αν αυτή λάβει χώρα -μιας και, ας μην κρυβόμαστε, δεδομένα θα λάβει το καλοκαίρι-, θα βοηθήσει, πέρα από τους Lakers, κυρίως τους ίδιους τους παίχτες.
17/ Sorry Raptors fans…
Report: Kawhi Leonard buys massive $13.3 million mansion in San Diego https://t.co/uhQlUBSnGE
— Kurt Helin (@basketballtalk) January 25, 2019
Διαβάσαμε, μας άρεσαν και σας προτείνουμε
- Ego Tripping Through the NBA, του John Gonzalez για το The Ringer
- When Does It Pay to Stagger Your Stars’ Munutes?, του Todd Whitehead στο Nylon Calculus
- Why no stage is too big for the Nuggets’ Jamal Murray, της Jackie MacMullan στο ESPN
#AskTheHog
Με κάποιες ερωτήσεις να δουλεύονται για να απαντηθούν στα επόμενα Weekly Reports, στο Μπασκετικό Γουρούνι περιμένουμε και τις επόμενες ερωτήσεις σας, τις οποίες μπορείτε να στείλετε μέσω των comments στα Weekly, στο mail μας, theballhogsite@gmail.com και με μήνυμα, είτε στη σελίδα μας στο facebook, The Ball Hog, είτε στον λογαριασμό μας στο twitter, @TheBallHogNet, ώστε να αρχίσουμε από το επόμενο Weekly Report την απάντηση αυτών.
Nicolas Radicopoulos
Latest posts by Nicolas Radicopoulos (see all)
- Farewell to Arms 2019: #2 Golden State Warriors - June 17, 2019
- Farewell to Arms 2019: #3 Milwaukee Bucks - June 16, 2019
- BallHog’s NBA Finals 2019 Walkaround Game #6: “Dynasty Down; All Hail the New King from the North” - June 14, 2019
- Farewell to Arms 2019: #12 San Antonio Spurs - June 10, 2019
- Farewell to Arms 2019: #21 Minnesota Timberwolves - June 2, 2019