NBA Western Conference Semifinals 2019 Preview: (1) Golden State Warriors vs Houston Rockets (4)

Posted on Apr 28 2019 - 10:41am by Nicolas Radicopoulos

Η ομάδα που έχει θέσει τα σοβαρότερα προβλήματα, στα όρια του να τους αποκλείσουν, στους Warriors επί εποχής Durant είναι οι Rockets των Harden, Paul και D’Antoni. Από τον περσινό αποκλεισμό τους στο έβδομο παιχνίδι των δυτικών τελικών οι Rockets διαρκώς προκαλούν τους Warriors σχετικά με την επιθυμία τους για ρεβάνς, και μένει να φανεί κατά πόσο οι εύθραυστοι ψυχολογικά φετινοί Warriors θα εμφανιστούν στο επίπεδο συγκέντρωσης που μία τέτοιας τάξης αναμέτρηση απαιτεί. 

Στη Regular Season

15.11.2018: Warriors @ Rockets 86-107

03.01.2019: Rockets @ Warriors 135-134 (OT)

23.02.2019: Rockets @ Warriors 118-112

13.03.2019: Warriors @ Rockets 106-104

Όντας η μόνη ομάδα που είχε φτάσει τους Warriors σε πάνω από πέντε παιχνίδια σε σειρά Playoffs επί ημερών Durant (μέχρι τουλάχιστον να εμφανιστούν και οι φετινοί Clippers), οι Rockets δεν σταμάτησαν να πιέζουν τους Πρωταθλητές ούτε στη φετινή regular, κερδίζοντας τις τρεις από τις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις και γινόμενοι έτσι, μόλις η δεύτερη ομάδα επί εποχής Kerr, ήτοι από το 2015, που τους κερδίζει τρεις φορές στη regular. Μάλιστα “η σκούπα” ήταν πολύ κοντά, μιας και η μοναδική φετινή νίκη των Warriors ήρθε στο τελευταίο παιχνίδι και με μόλις ένα καλάθι διαφορά,

Κλειστές στο σκορ ήταν, βέβαια, οι τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις συνολικά, με εντυπωσιακότερη να παραμένει εκείνη των αρχών Γενάρη, όταν ο Harden, βρισκόμενος για τα καλά μέσα σε ένα από τα πιο τρελά φεγγάρια που έχουμε ζήσει από αθλητή, είχε 44 πόντους, 15 rebounds και 10 assists, και για κερασάκι αυτό το απίθανο νικητήριο τρίποντο.

https://twitter.com/DylansRawTake/status/1081075111183216640

Ωστόσο σε κανέναν από τους τέσσερις αγώνες δεν εμφανίστηκε κάποια από τις δύο ομάδες πλήρης. Ο Curry έλειπε από την ήττα των Warriors με 21 τον Νοέμβρη, ο Paul από την αναμέτρηση του Γενάρη, ο Harden απουσίαζε από το τρίτο, και ο Durant από τη μοναδική νίκη των Warriors μέσα Μάρτη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ενδεικτικό του πόσο στοχοπροσηλωμένοι στο να αποκαθηλώσουν τους Warriors είναι αυτοί οι Rockets αποτελεί το γεγονός πως στις τελευταίες δύο σεζόν είναι στο 7-4 στα μεταξύ τους παιχνίδια όταν ο Chris Paul αγωνίζεται, ενώ μαζί με τους Celtics -που είναι στο 3-3-, είναι η μόνη έτερη ομάδα κόντρα στην οποία οι Warriors δεν έχουν winning record στην τριετία του Durant, όντας στο 9-9 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Το εντυπωσιακότερο είναι πως οι Rockets σε αυτές τις 18 αναμετρήσεις είναι στο +3,3 απέναντι στους Warriors, παρά το γεγονός πως πέρσι έχασαν το Game 2 με 29 και το Game 5 με 41. Μάλιστα, στα κλειστά παιχνίδια, αυτά των πέντε πόντων και κάτω, οι Rockets είναι στο 7-3 κόντρα στους Warriors, με έμφαση στο γεγονός πως κρατάνε τους Πρωταθλητές σε άθλια ποσοστό από το τρίποντο σε αυτά. Συγκεκριμένα, η θεωρητικά καλύτερη ομάδα πίσω από το 7,25 στο πρωτάθλημα κόντρα στους Rockets έχει μόλις 5/30 (17%) στα τελευταία πέντε λεπτά των αγώνων όταν η διαφορά της αναμέτρησης των δύο είναι ως πέντε πόντους. Για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η διαφορά, σε αντίστοιχες καταστάσεις απέναντι σε οποιονδήποτε άλλον αντίπαλο, οι Warriors σουτάρουν με 37%.

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικότερα τι έχουμε να περιμένουμε από την νέα τους αναμέτρηση.

Golden State Warriors

Οι δις Πρωταθλητές NBA ξεκίνησαν και την τρέχουσα σεζόν ως το απόλυτο φαβορί για το three-peat, ιδίως μετά και την απόκτηση του DeMarcus Cousins, και δη σε mid-level exception συμβόλαιο. Ωστόσο, για μία ακόμα χρονιά, η πιο ταλαντούχα ομάδα που ποτέ έχει σχηματιστεί πέρασε τα 82 παιχνίδια της regular περιφέροντας το roster της από αγώνα σε αγώνα με τον ενθουσιασμό των Κορσικανών στο αντίστοιχο τεύχος του Αστεριξ: μια βαριεστημάρα που εκνεύριζε στα όριά του οποιονδήποτε περίμενε (πόσο δε απαιτούσε) από αυτούς να παίξουν ακριβώς όπως οι δυνατότητές τους επέτρεπαν να προσδοκά, δηλαδή, ως η καλύτερη ομάδα μπάσκετ που ποτέ είχε εμφανιστεί σε παρκέ NBA.

Ακόμα και έτσι, και παρά τους όποιους εσωτερικούς κλυδωνισμούς από τον καυγά Durant – Green, τους κάμποσους τραυματισμούς, τη μόνιμα yolo διάθεση, αλλά και την γενικότερη αποσταθεροποίηση που η επικείμενη αποχώρηση Durant στην free agency έχει επιφέρει, κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι στο φετινό σφαγείο της Δύσης, έχοντας μάλιστα το καλύτερο offensive rating της Λίγκας (με 114,9 πόντους ανά 100 κατοχές), καθώς και το καλύτερο net rating της Δύσης (με +6,4).

Ωστόσο, η παντελής απουσία συγκέντρωσης έκανε για πρώτη φορά τόσο έντονη εμφάνιση και στα Playoffs, με τις δύο σφαλιάρες των Clippers, μία με την μεγαλύτερη επιστροφή στην Ιστορία από το -31, και μία δεύτερη με τη νίκη τους στα ίσια, αμφότερες δε μέσα στην Oracle Arena. Και αυτό είναι ένα επιπλέον ανησυχητικό δείγμα για τους φετινούς Warriors.

Γιατί θα περάσουν

Επειδή ο Durant είναι ο καλύτερος παίχτης που παίζει μπάσκετ στον κόσμο αυτή την περίοδο, ο Curry ο καλύτερος σουτέρ τριών πόντων στην Ιστορία, ο Klay ενδεχομένως ακριβώς πίσω από τον προαναφερθέντα σχετικά, και ο Green ένας από τους καλύτερους αμυντικούς παίχτες στην ιστορία του παιχνιδιού και το πρότυπο του positionless παίχτη.

Αυτούς τους τέσσερις εξαιρετικούς κύριους μπορεί να μην πλαισιώνει πλέον ο Cousins, ωστόσο τόσο η “Death Lineup”, με τους τέσσερις συν τον Iguodala, κερδίζει τους Rockets όποτε τους πετυχαίνει (+14 πόντους σε 14 λεπτά φέτος, μόλις +3 σε 56 λεπτά στους περσινούς τελικούς Δύσης), όσο και η αντίστοιχη σύνθεση με τον Looney ως πέμπτο (+31 σε 153 λεπτά αντίστοιχα πέρσι).

Επιπλέον, επειδή οι Rockets μάλλον έχουν παίξει αρκετά με το μυαλό των Warriors από πέρσι ως και σήμερα, με αποτέλεσμα οι Πρωταθλητές να αναμένονται απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό των αναμετρήσεών τους. Και οι συγκεντρωμένοι Warriors μάλλον δεν χάνουν ακόμα από κανέναν.

Γιατί θα αποκλειστούν

Επειδή δεν θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι διαρκώς σε μία σειρά που ενδεχομένως να τραβήξει. Και φέτος μπορεί να μην τραυματιστεί ο Paul, ούτε οι Rockets να χάσουν 27 σερί τρίποντα, όπως στον περσινό έβδομο τελικό Δύσης. Άρα δεν θα υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για ήττες-δώρο στον αντίπαλο, όπως οι δύο στους Clippers στον πρώτο γύρο.

Επίσης, ένας ακόμα λόγος είναι η φτώχεια του πάγκου τους. Και μπορεί ο πάγκος των Rockets να ήταν ο τελευταίος στη regular σε πόντους ανά αγώνα (με των Warriors να είναι ελάχιστα καλύτερος, 27ος), όμως ο coach D’Antoni ποτέ δεν παίζει χωρίς κάποιον από τους βασικούς μαζί τους. Συγκεκριμένα, το σχήμα που αρέσκεται να χρησιμοποιεί στα second units του είναι αυτό των Paul, Rivers, Gordon, House, Faried, μία πεντάδα που “τρέχει” με τα εξωπραγματικά 152,8 σε offensive rating και 102,6 defensive rating. Και εδώ ακριβώς είναι η κρισιμότητα της απουσίας του Cousins. O Kerr, όσο ο Boogie υπήρξε υγιής, έπαιζε στα second units μαζί με τον Klay Thompson και τους Iguodala, Livingston ή Cook και Jerebko ή McKinnie. To downgrade από Boogie σε Bogut ενδέχεται να αποβεί κρισιμότατο για τα λεπτά που τα second units θα αναμετρούνται σε κάθε αγώνα της σειράς. Είναι χαρακτηριστικό το Game 5 κόντρα στους Clippers, το οποίο οι Warriors έχασαν παρότι Durant, Curry και Thompson συνδυάστηκαν για 91 πόντους.

Τέλος, γιατί η άμυνά τους έχει μία υπεροψία και δεν λειτουργεί στα προ διετίας επίπεδα. Οι Jazz έδειξαν στα τελευταία τρία παιχνίδια της σειράς πως περιορίζεται ο φονικός Harden: “καβάλημα” της αριστερής πλευράς του, ακόμα και από πίσω του προκειμένου να απενεργοποιηθεί το step back του, και άνοιγμα διαδρόμου όπου περίμενε ο Gobert. Οι Warriors δεν αμύνονται, όμως, έτσι. Πέρσι, σε διαδοχικά plays άφηναν τον Looney πάνω στον “Mούσια” μετά τις αλλαγές, χωρίς να ιδρώνουν σχετικά. Και αυτό παρότι τα αποτελέσματα έδειχναν πως θα έπρεπε να ιδρώνουν. Στο σήμερα, έχοντας βγει από μία σειρά που ο Lou Williams έκανε πάρτι απέναντί τους, με μοναδικό παίχτη που μπορούσε κάπως να τον ανακόψει να είναι ο Klay (σε πλήρη αντίθεση με τον κάποτε εξαιρετικό αμυντικό Iguodala), δημιουργεί ανησυχίες για το αν θα καταφέρουν να σταματήσουν τον -πολύ καλύτερό αυτού- Harden και κατ’επέκταση την επίθεση των Rockets. Ιδίως χωρίς ο Thompson να σκάσει ή να έχει off παιχνίδια, όπως επίσης είχε με τους Clips. Και αυτό γιατί οι Warriors δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να παίζουν με οτιδήποτε λιγότερο από το και με τους τέσσερις αστέρες τους στα κόκκινα.

X-factor

Στο preview της σειράς με τους Clippers είχαμε γράψει ως “x-factors” για το σύνολο της πορείας των Warriors στα φετινά Playoffs τους κάτωθι:

“Πέντε σημεία προσοχής για εμένα για τους Warrios, όχι τόσο για την συγκεκριμένη σειρά, αλλά για το σύνολο της post season:

  • Πόσο καλά είναι ο αστράγαλος του Curry, που τραυματίστηκε στο προτελευταίο παιχνίδι της σειράς;

  • Πόσο mentally παρών και dedicated στο three-peat είναι ο “φευγάτος” Durant; Σε πέντε από τα τελευταία 11 παιχνίδια των Warriors έχει πάρει κάτω από 10 σουτ. Αποτελεί αυτό κάποιο σοβαρό δείγμα ανησυχίας;

  • Οι πεντάδα Curry/Klay/KD/Green/Boogie, όπως προείπα, έχει συνυπάρξει στο παρκέ για μόλις για 21 παιχνίδια και 268 λεπτά (μέσο όρο σκάρτα 13 ανά παιχνίδι). Είναι αρκετά αυτά για την ανάπτυξη της απαιτούμενης playoff χημείας και toughness;

  • O Draymond θα ενεργοποιήσει και φέτος την ταχύτητα του “16 games player” όπως και πέρσι;

  • Θα υπάρξει η οποιαδήποτε υποστήριξη από τον πάγκο της ομάδας; Γερασμένα κορμιά, μέτριοι centers και μέτριοι σουτέρ υπάρχουν αποκλειστικά διαθέσιμοι δίπλα από τον Kerr. Θα χρειαστούν, ωστόσο, τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα παιχνίδια από κάποιους από αυτούς. Πόσο βενζίνη υπάρχει ακόμα στους Iguodala και Livingston, ποια μπορεί να είναι η ουσιαστική συνεισφορά των Bogut/Looney/Bell και πόσο τρίποντο μπορούν να συνεισφέρουν οι Jerebko/McKinnie/Cook;”

Το δεύτερο ο KD το απάντησε θετικά -και δη εμφατικά- στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της σειράς, ενώ Boogie πλέον δεν υπάρχει, οπότε είναι αρνητική η απάντηση σε κάθε σχετική ερώτηση. Το σημείο έμφασης για εμένα, λοιπόν, σε αυτή τη σειρά είναι ο Curry. Απέναντι στους Clippers είτε είχε προβλήματα με τα fouls, είτε παρουσιαζόταν ως ένα απλό side kick του Durant. Μα είναι ο Curry! Και το τρίποντό του θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο στην συγκεκριμένη σειρά. Και γιατί το γράφω αυτό; Ναι μεν ο Curry είναι και φέτος σουτέρ του εξωπραγματικού 43% από το τρίποντο (και αυτό μάλιστα πριν τους νέους φακούς επαφής του!), ωστόσο 10 φορές μες στη σεζόν αστόχησε σε πάνω από 10 τρίποντα σε παιχνίδι. Διπλάσιες τον αριθμό που είχε αστοχήσει αθροιστικά τις προηγούμενες τέσσερις. Αντίστοιχα, σε 12 παιχνίδια είχε ποσοστό χαμηλότερο από 30% ενώ είχε πάρει τουλάχιστον εννιά προσπάθειες, αριθμός αντίστοιχος με τις τελευταίες πέντε του σεζόν αθροιστικά. Και αυτό είναι σημείο έμφασης γιατί στις περσινές τρεις ήττες των Warriors από τους Rockets στα τελικά της Δύσης ο Curry είχε αθροιστικά 3/16 πίσω από τα 7,25. Με τον Curry σε MVP επίπεδα, οι Warrriors δεν χάνουν. Με έναν τόσο-όσο Curry, πόσο μάλλον άστοχο από μακριά, μάλλον δεν προκρίνονται.

Houston Rockets

Οι Rockets έχουν κυκλωμένο αυτό ακριβώς το ματσάρισμα από το βράδυ της 28ης Μαΐου 2018, όταν και έχασαν (όπως έχασαν) το Game 7 στους περσινούς δυτικούς τελικούς. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η “εμμονή” φαίνεται να τους στοίχισε στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν και άρχισαν με 11-14, με τις αντικαταστάσεις των Trevor Ariza και Luc Richard Mbah a Moute με τους Carmelo Anthony και James Ennis, αλλά και την αποχώρηση του εξαιρετικού assistant coach με ειδίκευση στην άμυνα Jeff Bzdelik, να τους στοιχίζουν σχετικά.

Ωστόσο εκεί ενεργοποιήθηκαν οι δύο ήρωες του Houston. Ο εμφανής, ο James Harden, που έβαλε την στολή του υπερήρωα και με 36,1 πόντους, 7,5 assists, 6,6 rebounds και δύο κλεψίματα σε 36,8 λεπτά ανά αγώνα, σε μία από τις εντυπωσιακότερες επιθετικές παραστάσεις που παίχτης ποτέ έχει παρουσιάσει σε παρκέ κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, και οδήγησε το Houston στα Playoffs με πλεονέκτημα έδρας, παρά τους τραυματισμούς των Paul και Capela για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Αλλά και ο αφανής, ο GM της ομάδας, Daryl Morey, που, από τη μία, έπεισε τον Bzdelik να επιστρέψει από την συνταξιοδότησή του, με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα της Λίγκας μετά το All-Star break, και, από την άλλη, έκανε όλες εκείνες τις κινήσεις που δυνάμωσαν την ομάδα, φέρνοντας τους Austin Rivers, Iman Shumpert, Kenneth Faried και Danuel House, καταφέρνοντας να είναι και κάτω από το luxury tax, περιορισμό που του είχε τεθεί από τον εδώ και ενάμιση χρόνο ιδιοκτήτη της ομάδας, Tilman Fertitta.

Κάπως έτσι η σεζόν σώθηκε, το αρχικό 11-14 διαδέχθηκε ένα εντυπωσιακά εμφατικό 42-15 και οι Rockets βρίσκονται ακριβώς εκεί που ήθελαν από την 28η του περσινού Mάη: στην αναμέτρηση-ρεβάνς με τους Πρωταθλητές με στόχο να πάρουν τα σκήπτρα τους.

Γιατί θα περάσουν

Επειδή ο James Harden βρίσκεται φέτος σε επιθετικό οίστρο που μόλις σε έναν παίχτη ανά γενιά συμβαίνει, ο Paul δείχνει υγιής και ξεκούραστος και οι δύο προαναφερθέντες είναι πλαισιωμένοι ακριβώς με τα υλικά που χρειάζονται για να μεγιστοποιούν τις δυνατότητές τους. Ο Capela μπορεί να προστατέψει το ζωγραφιστό στην άμυνά τους, αλλά και να δημιουργήσει προβλήματα στο αντίστοιχο σημείο του παρκέ στην άμυνα των Warriors, η ομάδα διαθέτει άφθονο τρίποντο, αλλά και τα wings για -αν όχι αναχαιτίσουν, σίγουρα για- να δυσκολέψουν τη ζωή των σουτέρ των Warriors. Των Warriors που δείχνουν να είναι ευάλωτοι ως εύθραυστοι ψυχολογικά και ενδεχομένως μία ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι της σειράς μέσα στο Oracle να τους αποσυντονίσει σε βαθμό που μέχρι να συνέλθουν η σειρά να έχει κριθεί. Το γεγονός δε πως οι Rockets προπονούνταν στο Oracle ενώ οι Warriors πάλευαν να πετάξουν έξω τους Clippers στο Staples Center ίσως να δώσει ως και πλεονέκτημα στην ομάδα του Houston στο πρώτο παιχνίδι το βράδυ της Κυριακής.

Γιατί θα αποκλειστούν

Επειδή -πείτε με κακό και εμπαθή, δεν με νοιάζει- ο Harden μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με τη Utah έβαλε την κάπα του “αόρατου”, ως συνηθίζει τέσσερις σερί post season τώρα. Μόλις 37% από το παρκέ και 35% από το τρίποντο με 28 λάθη σε πέντε παιχνίδια, έναντι μόλις 40 assists. Kαι αυτά σε συνέχεια του περσινού no-show απέναντι στους Warriors, όπου είχε 41% από το παρκέ και 24% από το τρίποντο, με τον Paul να παλεύει να τους αποκλείσει μόνος του μέχρι να τραυματιστεί από την σχετική υπερπροσπάθεια.

Από την άλλη βέβαια οι Warriors, συνεπείς στην υπεροψία που τα τέσσερα Πρωταθλήματα σε πέντε χρόνια τους επιτρέπει, δεν συνηθίζουν να προσαρμόζουν το παιχνίδι τους έναντι οιοδήποτε αντιπάλου, παρά μόνο να ενεργοποιούν την “Lineup of Death” ως την αρχική τους πεντάδα σε κρίσιμα παιχνίδια. Έτσι μένει να φανεί αν θα ενεργοποιήσουν αμυντικές καταστάσεις αντίστοιχες των Jazz που περιόρισαν σημαντικότατα την αποτελεσματικότητα του Harden, αν και θα πιθανολογήσω πως όχι.

X-factor

Θα βάλουν οι Rockets τα τρίποντα που θα τους δοθούν; Πέρσι, περισσότερο από τον τραυματισμό του Paul, αποκλείστηκαν από τα 27 σερί άστοχα τρίποντά τους στον έβδομο τελικό.

Αν είναι εύστοχοι και αναγκάσουν την άμυνα των Warriors να μην είναι αποκλειστικά συγκεντρωμένοι στον Harden, ώστε ο τελευταίος να έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, τότε ενδέχεται να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα τους καταβάλει μετά τους Caveliers των LeBron και Kyrie το 2016. Διαφορετικά, η σειρά μπορεί να λήξει πολύ γρήγορα.

Ένας δεύτερο σημαντικός παράγοντας στη σειρά είναι ο P.J. Tucker. Όχι μόνο επειδή αυτός είναι που θα αναλάβει το τιτάνιο έργο του μαρκαρίσματος του Durant, αλλά και επειδή θα χρειαστεί να περάσει αρκετό χρόνο ως center, στην αγωνιστική σύνθεση που θα χρειαστεί το Houston για να ματσάρει την “Death Lineup” των Warriors με τον Green στο “5”. Επιπρόσθετα, ο Tucker είναι ο “corner three guy” αυτής της ομάδας, στο κλασσικό play του Houston, όπου ο Harden εφορμά, ο Capela περιμένει για τη λόμπα αν ο “Mουσιας” δεν κάνει το floater, και αν η άμυνα κλείσει με βοήθειες στους δύο, αυτός να είναι ο παίχτης που θα υποδεχτεί την μπάλα για ένα αμαρκάριστο τρίποντο. Όντας ο πιο εύστοχος παίχτης στη regular από τις γωνίες, η ευστοχία του στη σειρά από μακριά θα είναι κρίσιμη. Καθώς μάλλον καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως στις τρεις περσινές νίκες των Rockets επί των Warriors στα Playoffs ο Tucker είχε 7/12 τρίποντα.

Τέλος, ένας ενδιαφέρον “x-factor” για την συγκεκριμένη σειρά είναι ο Danuel House, ένας παίχτης που το καλοκαίρι ήταν στο summer camp των Warriors, με τους τελευταίους να μην τον υπογράφουν, επιλέγοντας έναν ακόμα -αχρείαστο- center αντί αυτού, και με τον House να καταλήγει στους Rockets, με σημαντικό ρόλο μες στη σεζόν, και αντίπαλός τους σε αυτή την κρισιμότατη αναμέτρηση. Ο House μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ, έχει καλό drive και είναι σουτέρ του 41,6% από το τρίποντο σε πέντε προσπάθειες ανά παιχνίδι. Και πλέον είναι πολύ πιο αθλητικός από τον Iguodala.

Πρόγραμμα

Game 1: Rockets @ Warriors, Κυριακή του Πάσχα 28 Απρίλη, 22:30, @ Oracle Arena, Oakland, California

Game 2: Rockets @ Warriors, Τετάρτη, Πρωτομαγιά, 05:30, @ Oracle Arena, Oakland, California

Game 3: Warriors @ Rockets, Σάββατο 04 Μαΐου, 03:30, @ Toyota Center, Houston, Texas

Game 4: Warriors @ Rockets, Τρίτη 07 Μαΐου, 04:30 @ Toyota Center, Houston, Texas

Game 5 (αν χρειαστεί): Rockets @ Warriors, Τετάρτη 08 Μαΐου (US date), TBD, @ Oracle Arena, Oakland, California

Game 6 (αν χρειαστεί): Warriors @ Rockets, Παρασκευή 10 Μαΐου (US date), TBD, @ Toyota Center, Houston, Texas

Game 7 (αν χρειαστεί): Rockets @ Warriors, Κυριακή 12 Μαΐου (US date), TBD, @ Oracle Arena, Oakland, California

Τι θέλουμε να γίνει

Δεν ξέρω τι θέλουν οι υπόλοιποι, αλλά εγώ που έχω φάει το χωσίδι να γράφω το preview πασχαλιάτικα θέλω να περάσουν οι Warriors. Παρά το εκνευριστικό των τακτικών no-show τους, οι λόγοι της προτίμησης παραμένουν κατά βάση αισθητικοί. Αυτό που κατά καιρούς έχω δει από τους Warriors είναι ακραία απολαυστικό σε σχέση με το -για εμένα- εκνευριστικό παιχνίδι των διαρκών isos του Harden του Houston. Ωστόσο, αν μία ομάδα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους Warriors αυτοί είναι οι Rockets. Οπότε δεδομένα θέλω να δω επιτέλους συγκεντρωμένους τους Warriors από το πρώτο λεπτό της πρώτης αναμέτρησης της σειράς και στις δύο πλευρές του παρκέ, να παίζουν, δηλαδή, στο επίπεδο που εδώ και δύο χρόνια περιμένω, συνήθως εις μάτην. Από την άλλη, θέλω υγιείς τους Rockets και τον Harden στο επίπεδο του τρελού φετινού φεγγαριού του, να προκαλούν σε κάθε παιχνίδι την αποκαθήλωση των Warriors.

Τι θα γίνει

Αν αυτό θα συμβεί; Δεν ξέρω. Για πρώτη φορά όσα χρόνια τρέχουμε το Ball Hog (από τη σεζόν 2014-15 και την έναρξη της Δυναστείας των Warriors) δυσκολεύομαι να απαντήσω αυτόματα “Warriors” ως τον νικητή μιας σειράς. Ωστόσο, το γεγονός ακριβώς πως οι Rockets είναι η ομάδα στην οποία αναφέρονταν ως τον #1 αντίπαλό τους, ακόμα μάλιστα και εν μέσω της σειράς με τους Clippers, με κάνει να πιθανολογώ πως θα εμφανιστούν απόλυτα συγκεντρωμένοι από την αρχή. Ακόμα και έτσι, όμως, η σειρά δεν θα είναι εύκολη. Warriors στα εφτά, λοιπόν.

The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.