Ελπίζουμε να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο “roast“. Εμείς τα λατρεύουμε.
Επίσης, μια γνωστή φράση των “roasts” λέει “you only roast the ones you love”. Και η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε και τη φετινή σεζόν, όπως λατρεύουμε και το ΝΒΑ.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ως Έλληνες οπαδοί δεν έχουμε τη γνωστή εθνική μας εμμονή στο «κράξιμο» και προφανώς απολαμβάνουμε να είμαστε haters. Aν ταυτίζεστε, ήρθατε στο σωστό μέρος.
Διότι σας παρουσιάζουμε… The Roast of the Orlando Magic.
Περσινα, ξινά σταφύλια
Οι Orlando Magic τα κατάφεραν! Μπήκαν στα playoffs για πρώτη φορά από το 2012, από τότε δηλαδή που στην ομάδα (συν)υπήρχαν οι Dwight Howard και Stan Van Gundy! Ποιος γελάει τώρα, “Dwightmare”;
@OrlandoMagic : troll for a day, troll forever ? 😁☄️🏀#PlayoffsPush @OPPMagicBlog @OrlandoMagicUK @OrlandoReport @BeORLMagic @MagicMan816 @Orlando @OMagicZone @STUFFMagic #PureMagic @Magic_MediaInfo @MagicDancers @Khem_Birch @TFlight31 @NikolaVucevic @NBAMemes @OrlandoMagicFR pic.twitter.com/iuyo4XOPda
— Zooleil Kū-Maât (@zooleil) March 20, 2019
Για να φτάσει σε αυτή την πραγματική απόθέωση, το σημερινό Orlando χτίστηκε πάνω σε ένα tanking που ποτέ δεν επιδίωξε πραγματικά (και κάπως έτσι διάλεξε στα #2, #4, #6 δύο φορές, #5 και #11), από το στρατολόγησε άλλοτε υπέροχες μετριότητες στον πρώτο γύρο του ντραφτ (Payton, Hezonja, Nicholson) και άλλοτε τον ίδιο περίπου παίκτη ξανά και ξανά (Gordon, Isaac, Bamba, Okeke), ενώ χάρισε στην ανθρωπότητα picks β’ γύρου που ποτέ δεν αγωνίστηκαν εκεί ή οπουδήποτε γενικότερα (Kyle O’ Quinn, Ivan Rabb, Melvin Frazier, Justin Jackson, Stephen Zimmerman). Φυσικά, δεν διέπρεψε μόνο στα draft, αλλά «τίμησε» ορισμένους από τους καλύτερους απόφοιτους του cap spike του ’16 (Bismack Biyombo, Jeff Green, Timofey Mozgov), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Tobias Harris, Victor Oladipo, Domantas Sabonis δόθηκαν εν τέλει για τους Brandon Jennings και Terrence Ross – από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θώπευσαν την καριέρα του Elfrid Payton για πολλά χρόνια, μέχρι να καταλάβουν πως ανήκει στη Νέα Υόρκη και στο Phoenix, με αντάλλαγμα απολύτως τίποτα.
Νομίζω πως τίποτα δεν περιγράφει καλύτερα αυτή την επταετία τρέλας και παράνοιας, όσο το παρακάτω tweet. Κάθε φράση του «Ο Shelvin Mack είναι πρώτος στις ασίστ με 3,9 ανά αγώνα» είναι troll.
📩 @ShelvinMack with the dimes pic.twitter.com/yiv1nOL5aQ
— Orlando Magic (@OrlandoMagic) April 23, 2018
Αλλά σοβαρά: όλη αυτή η προσπάθεια για το rebuilding που ποτέ δεν κυνήγησαν, οι κακές επιλογές που έκαναν σε ορισμένα από τα πλουσιότερα ντραφτ της Ιστορίας, οι αδιέξοδες ανταλλαγές που επιδίωξαν και τα άκυρα συμβόλαια που έδιναν δεξιά κι αριστερά – άξιζε τον κόπο παιδιά! Απλώς, αν δεν τρακάραν στον Kawhi Leonard, μπορεί οι playoff νίκες τα τελευταία επτά χρόνια να ήταν διπλάσιες (δύο δηλαδή).
Καλοκαίρια είδα μπετά να λιώνουν σαν παγωτά
Το καλοκαίρι οι Magic είπαν να διατηρήσουν τον Nikola Vučević να μην φύγει και αυτός ο star center τους, τρέχοντας για τους Lakers (όπως οι Shaq, Howard). Πρόκειται για ένα κατόρθωμα καθόλου αυτονόητο για ένα franchise που έχει για μεγαλύτερες «σημαίες» της ομάδας τους… Jameer Nelson και Nick Anderson, αφού όλα τα αστέρια της ομάδας έχουν φύγει τρέχοντας, που απορείς πως δεν έχουν φύγει ακόμα από το λόγκο. Κατά τα άλλα, ανανέωσαν τον Terrence Ross, στο draft διάλεξαν τον Chuma Okeke και στην free agency τον Al – Farouq Aminu, αλλά επιτρέψτε μας να επανέλθουμε αργότερα σε αυτό.
Προφανώς, οι Magic, τόσο στο draft, όσο και στη free agency δεν προβληματίστηκαν που έχουν δυόμιση σουτέρ στην ομάδα και στις θέσεις των ψηλών, συναντάς περισσότερο κόσμο κι από ουρές στα ΑΤΜ στο τέλος του μήνα. Αλλά κανένας από τους Gordon, Isaac, Aminu, Iwundu δεν θα παίζει στη φυσική του θέση, οπότε όλα καλά.
Τέλος πάντων, κάπως φτωχά φαίνονται αυτά, αλλά τι ξέρουμε κιόλας εμείς; Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει, σωστά; Εξάλλου, τρία πράγματα ξέρουν να κάνουν καλά οι Magic: να είναι μόνιμα μέτριοι, να παίρνουν καλούς παίκτες σε θέσεις που έχουν καλύτερους και να τους εγκαταλείπουν τα αστέρια τους1)Με το χέρι στην καρδιά, θα βρίσκεται ο Μαυροβούνιος εκεί το 2021;. Και μα το θεό, όταν κάνουν κάτι καλά οι Magic, το κάνουν και το ξανακάνουν.
Η ώρα της κρίσης
Οι Orlando οι Magic, η ομάδα του Steve του Clifford, φέτος θα διατηρήσει τα σκήπτρα της «χειρότερης – μάλλον – σίγουρης ομάδας των playoffs στην Ανατολή (άρα και στο ΝΒΑ)» και εκεί θα εναρμονιστεί με τους σύγχρονους κανόνες του load management, προσφέροντας προνομιακά πακέτα ξεκούρασης και διακοπών στη Florida για όποιους συναντήσουν στον πρώτο γύρο. Την ώρα που ομάδες όπως οι Celtics, οι Pacers, οι Nets, οι Raptors, δηλαδή πραγματικά καλές ομάδες της Ανατολής θα χτυπιούνται μεταξύ τους για να αποκλειστούν στο δεύτερο γύρο, οι Magic θα προσφέρουν το load management που θα χρειάζεται ο Αντετοκούνμπο ή ο Embiid. Στο κάτω κάτω της γραφής είναι κρίμα η πόλη να είναι γνωστή τους καλοκαιρινούς μήνες μόνο για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στη Disneyworld2)Η Florida είναι δέκατη πολιτεία σε εγγεγραμμένους “sex offenders” ανά κάτοικο, αλλά μόλις τρίτη από αυτές που έχουν ομάδα ΝΒΑ, ενώ ένα απλό γκουγκλάρισμα αρκεί για να βάλει τα κλάματα ο Μίκυ και ο Γκούφυ. Για την Disneyworld, πάντως, δεν έχω ελπίδα, ούτε φυσικά και εμπιστοσύνη: εδώ οι άνθρωποι είχαν προσλάβει και απασχολούσαν για 18 χρόνια πρώην καθολικό ιερέα που είχε σιωπηλά εκδιωχθεί από τον κλήρο για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο3)Kαι ο κλήρος βέβαια, δεν παρέλειψε να του δώσει συστατική επιστολή για την δουλειά. Στη Disneyworld. O πρώην ιερέας που άλλαξε δουλειά. Λόγω παιδοφιλίας. ΟΚ.
Το κουφό της υπόθεσης είναι ότι με την παρούσα κατάσταση (όχι την παιδοφιλία και την Disneyworld, την άλλη, την αγωνιστική) είναι ικανοποιημένοι και οι Magic, καθώς παραμένει στα χαρτιά ένα καθαρό σκαλί καλύτερη ομάδα από Pistons και Heat και αντίστοιχα, χειρότερη από όλες τις προαναφερθείσες, ενώ δεν φαίνεται να απειλείται και στο άμεσο μέλλον. Δεν είναι ότι ενδιαφέρει και κάποιον4)Shoutout στα Relevance Rankings για το «λουτρό αλήθειας»: όλο και λιγότεροι νοιάζονται για τα νέα των Orlando Magic, αλλά θέλω να πω, δεν ξέρω, ίσως να βοηθήσει να αποκτήσει μια σταθερή πορεία στην postseason κάθε χρόνο, μπας και γυρίσουν σε πιο ανθρώπινα ενδιαφέροντα οι επισκέπτες και κάτοικοι του Orlando.
#bad_art_time
Έχω σε πολύ χαμηλή εκτίμηση το ψευδοενδιαφέρον και η φιλανθρωπία “for show” των celebrities, που 99 φορές στις 100 έχουν χεσμένο τον διπλανό τους, οπότε είναι σαφές πως δεν θα μπορούσα να cringe-άρω πιο άσχημα με το “We Are The World” από το “U.S.A. for Africa”. Λιγότερο cringy, αλλά και πάλι στο πλαίσιο της ίδιας καμπάνιας, ήταν το “Hands Over America”, το event (και τραγούδι από τους Toto) που ένωσαν χέρια 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι για 15′ και πιθανόν να είδατε στο πρόσφατο “Us” από τον Jordan Peele.
Η πρωτοβουλία “U.S.A. for Africa” είχε ως στόχο να καταπολεμήσει την αστεγία στις ΗΠΑ και την πείνα στην Αφρική, αλλά επειδή δεν κατάφεραν και πολλά σε κανέναν από τους δύο τομείς και η Αμερική συνέχισε να σοδομίζει με κάθε πιθανό τρόπο τον πλανήτη, στο Orlando αποφάσισαν κάτι παράδοξο: να δώσουν λεφτά σε νέους Αφρικανούς, με αντάλλαγμα να ενώσουν τα χέρια τους για να μπει η ομάδα στα playoff.
Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια, ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος, αλλά αν οι Victor Oladipo (ΗΠΑ, Νιγηρία & Σιέρα Λεόνε, ύψος 6’4″, wingspan 6’9″), Serge Ibaka (Ισπανία & Κονγκό, ύψος 6’10”, wingspan 7’3″), Bismack Biyombo (Κονγκό, ύψος 6’9″, wingspan 7’6″), Mo Bamba (ΗΠΑ & Ακτή Ελεφαντοστού, ύψος 7’1″, wingspan 7’9″), Wes Iwundu (ΗΠΑ & Νιγηρία, ύψος 6’7″, wingspan 7’1″), Chuma Okeke (ΗΠΑ & Νιγηρία, ύψος 6’7″, wingspan 7’0″) και Al Farouq Aminu (ΗΠΑ & Νιγηρία, ύψος 6’7″, wingspan 7’3″) πιάναν γερά τα χέρια, θα έκλειναν μόνοι τους με αλυσίδα την Αττική Οδό5)Άθροισμα περίπου 15,5 περίπου μέτρα πλάτος.
Αν η μανία των Mavericks προς τη λευκή σάρκα είναι τουλάχιστον ανεξήγητη, η λατρεία των Magic προς το αφρικανικό σώμα δημιουργεί το λιγότερο ερωτηματικά. Μπροστά στην παράδοση που ξεκίνησε ο Rob Hennigan το 2012 και συνεχίζει περήφανα ο John Hammond από το 2017, ο Ujiri που κατάφερε να στρατολογήσει μόνο τους Ibaka, Siakam (Καμερούν) και Anunoby (Μεγάλη Βρετανία & Νιγηρία), μοιάζει με υποκριτή φιλάνθρωπο του “U.S.A. for Africa”. Από την άλλη, το Hollywood κάθε μερικά χρόνια το πιάνουν ενοχές για κάτι6)Σχετικά: «Amistad», «Ο Μισσισσιπής καίγεται», «Φιλαδέλφεια», «Χορεύοντας με τους λύκους», οπότε μπορεί να είναι αυτό: το 2013 βγήκε το «12 Χρόνια Σκλάβος» και στο αμέσως επόμενο ντραφτ, οι Magic επέλεξαν τον Oladipo, ξεκινώντας αυτό το σερί.
#save_…
Markelle_Fultz. Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε αν και πότε θα ξεχάσουμε την τάξη του 1986, διότι πιθανόν να έχουμε νικητή στην κατηγορία του «καταραμένου ντραφτ»: Lonzo Ball, Josh Jackson, Frank Ntilikina, Dennis Smith Jr., Luke Kennard, Malik Monk και υπεράνω όλων ο Markelle Fultz έχουν απογοητεύσει περισσότερο κι από γνώσεις 18χρονου για το «που πάει τι»7)ή κι από αυτό το roast, ίσως;. Ο δε Fultz έχει διαγράψει μικρότερη καριέρα κι από τον Anthony Bennett, αν και δεν θα πρέπει να είμαστε άδικοι: σε δύο χρόνια μικρότερης καριέρα στο ΝΒΑ, έχει μόλις 403 πόντους λιγότερους. Αυτό σημαίνει πως απέχει μόλις 500 «σπασμένα» σουτ (ή μόλις έναν τραυματισμό ακόμα στον ώμο) για να πιάσει το μεγαλύτερο “bust” της Ιστορίας.
Η αλήθεια είναι πως ακόμα μας στοιχειώνει εκείνη η ανάμνηση του εκρηκτικού combo guard του Washington που δεν μπορούμε να την ξεχάσουμε ούτε να τον ξεγράψουμε. Και ειλικρινά στεναχωριόμαστε. Αλλά, μα την αλήθεια πόσο ταιριάζει στους Magic να σκέφτονται «ας πάμε να πάρουμε κανάν ψηλό, στην περιφέρεια θα μας κουβαλήσει ο Markelle στους ώμους του»;
Worst case scenario
Το front office αποφασίζει να αλλάξει τις εμφανίσεις της ομάδας και για να τιμήσει τις αφρικανικές ρίζες της ομάδας, πλέον αγωνίζονται φορώντας ντασίκι. Οι Magic τερματίζουν έβδομοι στην Ανατολή και αποκλείονται από τους Bucks ή τους Sixers. Μέσα στη χρονιά, όμως, αποφασίζουν να προσθέσουν κάποιον ψηλό και αδύνατο με μεγάλο άνοιγμα χεριών από την Αφρική και αποκτούν κατά σειρά τον Tacko Fall (Σενεγάλη, 7’7″ ύψος, 8’25” wingspan) και τον Bol Bol (ΗΠΑ & Σουδάν, 7’2″ ύψος, 7’8″ wingspan).
Ενθουσιασμένος ο Masai Ujiri αναλαμβάνει pro bono τη διοίκηση της ομάδας και μεταφέρει οριστικά τα “Africa Game” στο Amway Center και βάφοντας τις μπασκέτες του σε «Σουδάν» και «Γκάνα»8)Ποιος έπιασε το reference;. Το τρίποντο γίνεται πλέον αραιό φαινόμενο στους αγώνες των Magic, oπότε ο Ujiri αποφασίζει να σβήσει με ξύστρα τη γραμμή του τριπόντου, αφού δεν έχει νόημα. Αντιθέτως, αντικαθίσταται από hook shots από το κέντρο του γηπέδου. Όποιος παίκτης των Magic τα βάζει, πηγαίνει στο Jeopardy, όπου απαντά σε ερωτήσεις όπως αυτή.
I love my Magic but damn was this funny!!!! Shoutout to @JeopardySports for this one! #OrlandoMagic #NBA #Meme pic.twitter.com/ipbcHkUNsF
— Joe Coello (@thatsportzdude) May 27, 2018
Black Mirror
H χρονιά κρίνεται ως απογοητευτική, αφού μετά από επτά χρόνια απουσίας από τα playoffs, περίμεναν ότι μέσα σε άλλα επτά χρόνια θα κατακτήσουν την Ανατολή, ένα χρόνο για κάθε θέση.
Για να καλύψουν το χαμένο έδαφος, στρατολογούν την φασίστρω τηλεπερσόνα Ann Coulter. Όχι επειδή μένει μόνιμα στο κοντινό Palm Beach, όπου ψηφίζουν Trump και έχουν λιγότερους μαύρους κατοίκους κι από τα αποδυτήρια των Dallas Mavericks, αλλά επειδή έχει πράγματι ένα εντυπωσιακό wingspan – ίσως το εντυπωσιακότερο σε γυναίκα (βλ. κεντρική φωτογραφία στο άρθρο).
Φυσικά, ο ερχομός της Coulter φέρνει τεράστιο κύμα ξενοφοβίας στο Orlando και όλοι οι Αφρικανοί αθλητές σηκώνονται και φεύγουν, αδειάζοντας το ρόστερ των Magic από τα 2/3 του και οδηγώντας σε μία και μοναδική λύση για να συμπληρωθεί το έμψυχο δυναμικό της ομάδας:
Aris Tolios
Latest posts by Aris Tolios (see all)
- Ντέρμπι στην «Μπάσκετ Σίτι»: μια τοιχογραφία - May 13, 2022
- HogWatch: Winning Time (Part II) - April 8, 2022
- HogWatch: Winning Time (Part I) - March 21, 2022
- Playoff Playlist VII: 47 χρόνια σκλάβοι - July 5, 2021
- Playoff Playlist VI: Η εποχή των δεινοσαύρων - July 3, 2021
↑1 | Με το χέρι στην καρδιά, θα βρίσκεται ο Μαυροβούνιος εκεί το 2021; |
---|---|
↑2 | Η Florida είναι δέκατη πολιτεία σε εγγεγραμμένους “sex offenders” ανά κάτοικο, αλλά μόλις τρίτη από αυτές που έχουν ομάδα ΝΒΑ, ενώ ένα απλό γκουγκλάρισμα αρκεί για να βάλει τα κλάματα ο Μίκυ και ο Γκούφυ |
↑3 | Kαι ο κλήρος βέβαια, δεν παρέλειψε να του δώσει συστατική επιστολή για την δουλειά. Στη Disneyworld. O πρώην ιερέας που άλλαξε δουλειά. Λόγω παιδοφιλίας. ΟΚ. |
↑4 | Shoutout στα Relevance Rankings για το «λουτρό αλήθειας»: όλο και λιγότεροι νοιάζονται για τα νέα των Orlando Magic |
↑5 | Άθροισμα περίπου 15,5 περίπου μέτρα πλάτος |
↑6 | Σχετικά: «Amistad», «Ο Μισσισσιπής καίγεται», «Φιλαδέλφεια», «Χορεύοντας με τους λύκους» |
↑7 | ή κι από αυτό το roast, ίσως; |
↑8 | Ποιος έπιασε το reference; |