Καλώς ήλθατε στην σημερινή επισκόπηση του NBA Bubble, λιτή, απέριττη και ενδιαφέρουσα (ελπίζουμε), την οποία θα παρουσιάζουμε κάθε μέρα που θα κρατήσει αυτή η ιδιότυπη κατάσταση, με πολύ μεράκι και ακόμα μεγαλύτερη αυταρέσκεια.
Πάμε να δούμε τι είδαν τα ματάκια μας χτες, χρησιμοποιώντας ορισμένα από τα πιο κρύα λογοπαίγνια από τα άπειρα που μπορούμε να σκαρφιστούμε με τη λέξη “bubble”, περιμένοντας στα σχόλια τα δικά σας (όχι σχόλια, λογοπαίγνια).
Bubblegum
Οι Bucks πίσω με 3. Η πιο κακή τελευταία επίθεση της χρονιάς.
CLUTCH CLAMP @4k_Jeremiah 🔒 pic.twitter.com/7oQYeSsafB
— Brooklyn Nets (@BrooklynNets) August 4, 2020
ΒubbleΤι;
Ερώτηση; Πω ρε φίλε πόσο παιχταράς παίζει να είναι αυτός ο Booker για να έχει φέρει τους Suns στο 3-0; Που να έπαιζε και σε σοβαρή ομάδα φαντάσου τι θα έκανε;
– Πολύ παικταράς ο Book, φανταστικέ μας φίλε ειδικά αν σκεφτούμε το πόσο καλύτερος έχει γίνει σαν δημιουργός, αλλά οι Suns που ήταν άτυχοι με τραυματισμούς φέτος δεν είναι καθόλου άσχημη ομάδα και πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Monty Williams που έκανε ακριβώς όσες αλλαγές πρέπει.
Σοβαρή ομάδα οι Suns εξακολουθούν να μην είναι.
Πειστήριο 1ο: Έδωσαν τον πρώτο σκόρερ του bubble μαζί με ένα πικ δευτέρου γύρου, απλά για να μην του πληρώσουν το εξαιρετικό για την αξία του συμβόλαιο.
΄Πειστήριο 2ο: Ο δεύτερος καλύτερος περιφερειακός αμυντικός του ΝΒΑ κάτω των 23 χαρίστηκε στο Memphis δίχως να υφίσταται λόγος
Πειστήριο 3ο: Ο διαβόητα τσιγκούνης ιδιοκτήτης τους μόλις πούλησε ομάδα τους στην G League στους Pistons. Πριν βιαστείτε να πείτε ότι σιγά τα τσικό, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι οι Raptors έπλασαν τους Siakam και VanVleet στην ομάδα τους στηνG League
Όμως, η πρόσληψη του Monty Williams έχει αλλάξει την νοοτροπία της ομάδας και οι αλλαγές που έχει κάνει στο σχήμα τους για να αντιπαρέλθει τις απουσίες τον Oubre και Baynes είναι καταλυτικές κι έχουν συμβάλλει στο 3-0 σχεδόν όσο και η αδιανόητη κατάσταση στην οποία είναι ο Booker. Ο Kelly Oubre μπορεί να είναι όντως ένας πολυσύνθετος forward τον οποίο θα σκοτώνανε να έχουν πολλές ομάδες του ΝΒΑ (Kelly Oubre + pick Suns => pick Warriors. Πρώτοι εδώ!!), αλλά αυτή την στιγμή ενώ είναι πιο πλήρης σαν παίκτης είναι λιγότερο χρήσιμος στην αρχική πεντάδα των Suns από τον καλύτερο στατικό σουτέρ και συγκλονιστικό αμυντικό Mikal Bridges.
O Bridges έκανε μια εξαιρετική χρονιά σαν έκτος, αλλά πρέπει να αγωνίζεται όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά για να απογειώσει την ομάδα του, αφού είναι αυτή την στιγμή μπορεί και να είναι ο καλύτερος αμυντικός στο ένας με έναν σε όλο το ΝΒΑ. Η παρουσία του Bridges μαζί με τον ξεκούραστο Rubio, που έκανε για πρώτη φορά στη ζωή του τετράμηνες διακοπές καλύπτει τις όποιες αδυναμίες των Booker και Ayton που με την σειρά τους προσπαθούν αρκετά για να μην είναι τουλάχιστον αρνητικοί. Στην επίθεση ο Bridges όπως και ο Cam Johnson είναι απλά καλοί σουτέρ από το τρίποντο, αλλά σε αντίθεση με την υπόλοιπη σεζόν που έρχονταν από τον πάγκο δεν τους απαιτείται τίποτα παραπάνω καθώς οι Rubio και Booker έχουν αναλάβει τη δημιουργία.
Εφάμιλλα βελτιωμένες παρουσιάζονται και οι αναπληρωματικές πεντάδες των Suns. O Saric που δεν ήταν αρκετά καλός σουτέρ για να προσφέρει σαν βασικό stretch 4 όλη τη σεζόν έχει περάσει στο πέντε κι επιτέλους μετά από μια τετραετία του δίνεται η μπαγκέτα του δημιουργού, το δυνατό του χαρτί που τον είχε κάνει να ξεχωρίζει από τους συνομήλικους του στην Ευρώπη. Με τον Saric δημιουργό και τον Jevon Carter να δαγκώνει λαρύγγια βιώνουμε την ανάσταση του Cam Payne που δείχνει να σώζει την καριέρα του στην τρίτη του ευκαιρία. Ο Payne ασταθής σαν δημιουργός και μέτριος αμυντικός βρήκε ένα ρόλο που του ταιριάζει του shoot first bench guard που του επιτρέπει να σε μικρά διαστήματα να δίνει πόντους από μακρυά, δίχως να φέρει άλλες ευθύνες στους ώμος του.
Κι όμως Ayton είναι ένας πολύ καλός shooting guard εγκλωβισμένος σε κορμί center. Θα έλεγα πως με τόσα σουτ από το midrange ότι νομίζει πως είναι ο παλιός καλός T.J. Warren, αλλά δεν θέλω να ξύνω πληγές.
Α, ναι πάντως ο Booker είναι φωτιά. Βοηθάει λίγο κι αυτός με την σειρά του.
Και μην ξεχνάτε αύριο έχουμε T.J. Warren vs. Mikal Bridges. 🔥 🔥 🔥
Double Bubble Trouble
Mr. Bubblicious
ΟΚ. Ο Luka Dončić έγραψε 34 πόντους, 20 rebounds και 12 assists απέναντι στους Kings.
Συγγνώμη, γιατί αποθεώνετε; Καταρχάς, ο T.J. Warren σκοράρει περισσότερο στο Bubble. Δεύτερον, ο Luka τα έβαλε κόντρα στους Kings και μάλιστα τους πήγαν και στην παράταση. Χα!
Βλέπετε κάτι περίεργο; Ορθότερα: βλέπετε κάτι που δεν θα βλέπετε τουλάχιστον δυο φορές το μήνα σε τέσσερα χρόνια, όταν θα είναι και επίσημα ο καλύτερος παίκτης της λίγκας;
Be quiet, you bubbling fool!
Δεν θα το προσωποποιήσουμε σήμερα, γιατί πραγματικά όποιος είδε χθες το βραδάκι το Mavericks εναντίον Kings σίγουρα σκέφτηκε πόσο καλύτερα θα ήταν να έπαιζε ντάμα σε κάποιο γηροκομείο για δυόμιση ώρες. Χωρίς αμφιβολία θα περνούσε πολύ καλύτερα.
Οι παίκτες του Rick Carlisle έχουν καταφέρει να είναι μία από τις ομάδες που έχουν ξεκινήσει πραγματικά άσχημα την περιπέτεια στο Bubble. Στο χθεσινό παιχνίδι βέβαια δεν ήταν η άμυνα τους που ως συνήθως τους πρόδωσε. Η επίθεση τους, τα 17 λάθη και η μεγάλη αστοχία κυρίως από την γραμμή του τρίποντου στο πρώτο ημίχρονο τους υποχρέωσε να κυνηγάνε σε όλη την διάρκεια του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο Doncic έβαλε το πρώτο του τρίποντο μόλις δυόμιση λεπτά πριν λήξει του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Porzingis τελείωσε με 0/7. Ο Λετονός έπαιξε μόλις 27 λεπτά καθώς είχε πρόβλημα με φάουλ από το πρώτο μισό του αγώνα.
Από την άλλη πλευρά η μαύρη τρύπα χθες ήταν ο Bogdan Bogdanovic που είχε μόλις 1/15 σουτ, με το εύστοχο να είναι στην τελευταία φάση της παράτασης που είχαν κριθεί σχεδόν όλα.
Στα θετικά (αν και δεν θα έπρεπε να αναφερθούν σε αυτή την παράγραφο) οι εμφανίσεις των Fox και Bjelica για τους -τυπικά- γηπεδούχους με τον Σέρβο να κατεβάζει 13 rebounds, δεύτερη καλύτερη προσωπική επίδοση για φέτος. Ενώ για τους Τεξανούς τα 16 rebounds του Smith (career high), που μετά την χθεσινή κατακραυγή του Μήτσου Μαυράκη ήθελε να αποδείξει ότι αξίζει, αλλά και το triple double της Σλοβένικης καύλας που τελείωσε με 34pts, 20rebs και 14asts και έγινε ο νεότερος παίκτης που κατάφερε 30/20/10 σε ηλικία μόλις 21 χρονών και 158 ημερών.
Triple Bubble
19/19 βολές για τον Jusuf Nurkic στα πρώτα 3 παιχνίδια του Bubble. Τίμια επίδοση για έναν παίκτη που στις τέσσερις πρώτες σεζόν είχε το 66% ως καλύτερη επίδοση και πέρυσι ανέβηκε στο 77%.
Career high κόντρα στους Bucks πέτυχε ο Timothe Luwawu-Cabarrot με 26 πόντους και μάλιστα με άψογη στατιστική (8/12 σουτ, 5/7 τρίποντα, 5/5 βολές). Στο ρόστερ του τελευταίου αγώνα των Nets – που όμοιό του έχει υπάρξει μόνο στους Sixers τον καιρό του Hinkie – ακόμη και ο Γάλλος έμοιαζε επιθετικό υπερόπλο. Επίσης οι Nets με αυτό το ρόστερ ισοφάρισαν την υψηλότερη επίδοση της χρονιάς σε τρίποντα (21) και την καλύτερή τους επίδοση σε λάθη (7).
Χάρη στους 34 πόντους, τα 20 ριμπάουντ και τις 12 ασίστ, ο Luka Doncic έγινε ο νεότερος παίκτης με 30/20/10 triple double σε ηλικία 21 ετών και 158 ημερών.
Μετά τους 54 πόντους της πρεμιέρας και τους 34 προχθεσινούς, ο T.J. Warren έβαλε άλλους 32 στους Magic. Έτσι ισοφάρισε στην μεγαλύτερη επιθετική συγκομιδή (120 πόντοι) για παίκτη της Indiana σε 3 συνεχόμενους αγώνες τον Jermaine O’Neal. Επίσης είναι ο πρώτος παίκτης μετά τον Paul George με 3 συνεχόμενες 30ρες.
Οι Rockets βελτιώθηκαν ελαφρώς στα ριμπάουντ απέναντι στο Portland, συγκριτικά με τον αγώνα κόντρα στους Bucks, είχαν όμως και πάλι 25 λιγότερα. Ακόμη, είχαν χειρότερα ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα, τις βολές και συνολικά στα εντός πεδιάς από τους αντιπάλους τους. Έκαναν μόλις 2 λάθη λιγότερα. Κι όμως, κατάφεραν να είναι μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό λέγεται θαύμα της στατιστικής.
Ο Gary Trent Jr. έχει σκοράρει κατά σειρά 17, 21 και 16 πόντους στους 3 πρώτους αγώνες του Bubble, με τουλάχιστον 4 εύστοχα τρίποντα σε κάθε αγώνα (και 15 συνολικά). Έτσι, είναι με διαφορά η μεγαλύτερη απειλή από την περιφέρεια για το Portland (2ος σε εύστοχα τρίποντα είναι ο Lillard με 10), έχοντας σκοράρει όσα τρίποντα έχουν βάλει ο CJ McCollum και ο Carmelo Anthony μαζί.
Bubblewrap
Οι Heat δεν βρέθηκαν ούτε μια φορά πίσω στο σκορ απέναντι στους Celtics. Οι Heat έλιωσαν τους Celtics στη ζώνη (την οποία θα μπορούσαμε κάλλιστα να τους φανταστούμε να την παίζουν όλη τη σεζόν) και ο Stevens ούτε που το είδε να έρχεται. Οι Heat έπαιζαν χωρίς τον Butler και 5″ πριν τη λήξη οι fans τους κόντεψαν να χάσουν τη μιλιά τους όταν είδαν τον Dragic να τραυματίζεται και να τη βγάζει με ελαφρύ στραμπούληγμα. Οι Heat είναι ένα άθροισμα undrafted, υποτιμημένων και μετά, πιο υποτιμημένων και από τους υποτιμημένους. Οι Heat ξαναδίνουν νόημα μετά από δεκαετίες στο “East basketball”. Οι Heat στο trade με τους Grizzlies βρήκαν το διαμάντι, όχι στον Iguodala, αλλά στον Crowder – ωστόσο, σε κατάσταση playoffs οι δύο τους μπορούν να δέσουν τους αναπληρωματικούς των Celtics σε σανίδα και να τους τρομοκρατούν. Οι Heat είναι πολύ σκληροί καργιόληδες.
Αυτή τη στιγμή δύο είναι τα σημεία που πρέπει να κοιτάει κάποιος στα standings του ΝΒΑ: το Celtics, Heat, Pacers για το ποιος θα αποφύγει να παίξει MMA στον α’ γύρο και τους Bucks στον β’ γύρο και το ποιους θα από τους Grizzlies, Blazers, Spurs, Pelicans, Suns θα αφήσει έξω το απαράδεκτο σύστημα του ΝΒΑ με τις περιφέρειες. Όλα τα υπόλοιπα έχουν μικρή σημασία προς το παρόν.